OHM

Teknikk mot design

Dag Yngve Dahle
28. okt. 2009 - 13:42
Vis mer

- Men det trenger ikke å koste 8,5 milliarder, la han til og nikket til journalisten som var med på møtet.

Møtet med arkitektfirmaet var langt fra over.

Nå hevet arktitektdirektør Jon H ordet så han formelig ristet i de svarte arkitektklærne.

– Dere framstiller det som om det er vi som har skylda for at bygget blir noe dyrere enn det som opprinnelig var intensjonen. Det synes jeg er frekt og utidig. Vi presenterte tidlig ulike scenarier for politikerne, og de ga sin tilslutning til en av løsningene. Det er denne løsningen vi nå vil bygge, tordnet han.

– Ja, det var først i ettertid dere kom med alle de fordyrende elementene. Dere informerte ikke oss, og tar det for gitt at vi skal ta vår del av ekstrautgiftene innenfor anbudet. Det kommer vi ikke til å gjøre, sa jeg.

– Det stemmer ikke. Det var politikerne som ville ha den italienske marmoren. Det var også de som stemte for den innovative takløsningen vi har fått så mye ros for – altså vingekonstruksjonen som symboliserer det frie ord. Dette er et mediemuseum, ikke en lagerhall, sa Jon H.

– Påstand mot påstand, mumlet journalisten mens han noterte.

– Nå har vi vært i kontakt med Statsbygg, som tross alt er ansvarlig byggeleder, og de sier at de kun har fått et brev datert 10. juni. I brevet anslår dere at prosjektet vil koste rundt 3,5 millliarder i stedet for 2,1 milliarder, sa Andreas Ohm.

Jeg la til:

– Hvor kommer de resterende fem milliardene inn?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.