KLIMA

Tekna vant russisk hederspris

HEDERSPRIS: Arild Nordby fra Tekna mottar miljøprisen sammen med Alexander Zyganov fra senteret for renere produksjon i Moskva.
HEDERSPRIS: Arild Nordby fra Tekna mottar miljøprisen sammen med Alexander Zyganov fra senteret for renere produksjon i Moskva. Bilde: "Renere produksjons"-senteret i Moskva
Jannicke Nilsen
22. nov. 2007 - 15:43

Teknisk-naturvitenskapelig forening (Tekna) har fått den høyeste prisen som kan gis i Russland til miljøfremmende virksomheter.

Bakgrunnen er at Tekna administrerer et program for renere produksjon for Miljøverndepartementet og Statens forurensingstilsyn.

Kurser ingeniører

En viktig del av programmet går ut på å kurse russiske ingeniører i metoder for miljø- og energieffektivisering for å bedre miljøeffekten fra russiske industribedrifter.

Prisen heter "The National Ecological Award", og er den høyeste prisen som kan gis i Russland til virksomheter som utvikler og introduserer miljøvennlige, energieffektive og ressursbesparende teknologi.

1800 kurset

Tekna fikk prisen sammen med "Renere Produksjon"-senteret i Moskva, som ble opprettet med støtte fra Miljøverndepartementet i 1994.

Siden oppstarten av programmet i 1994 er mer enn 500 bedrifter og 1800 ingeniører i Nordvest-Russland opplært gjennom dette programmet, ifølge SFT som er ansvarlig for programmet.

Prisen ble etablert i 2003.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.