OLJE OG GASS

Tegner betongunderstell til Canada

ERFARING: På 90-tallet ble Hibernia-plattformen bygget i betong med forløperen til Aker Solutions og dagens samarbeidspartner Peter Kiewit Sons i sentrale roller. Nå vil de gjenta suksessen med Hebron-prosjektet. Plattformen skal tåle møte med isfjell.
ERFARING: På 90-tallet ble Hibernia-plattformen bygget i betong med forløperen til Aker Solutions og dagens samarbeidspartner Peter Kiewit Sons i sentrale roller. Nå vil de gjenta suksessen med Hebron-prosjektet. Plattformen skal tåle møte med isfjell. Bilde: www.hibernia.ca
Tore Stensvold
9. nov. 2010 - 10:14

Joint venture-seskapet Kiewit-Aker Contractors er tildelt kontrakten på forprosjektering samt opsjon på detaljengineering og konstruksjon av understellet til Hebron Project.

Kontrakten (FEED- Front end engineering og design) er tildelt av ExxonMobil Canada Properties (EMCP).

Hebron-feltet ligger i Atlanterhavet, ca. 350 kilometer fra nær St. John's i Newfoundland og Labrador i Canada.

Opsjon

Aker Solutions’ andel av kontrakten er 70 millioner dollar (ca. 400 millioner kroner). Kontrakten omfatter forprosjektering og forberedende arbeid for byggeplassen med en opsjon til senere å levere detaljerte ingeniørtjenester, anskaffelser og konstruksjon (EPC).

Konserndirektør Per Harald Kongelf i Aker Solutions mener kontrakten er strategisk viktig.

– Dette bekrefter vår sterke posisjon innen arktiske teknologier generelt og betongunderstell (GBS) spesielt. GBS er et av våre viktigste produkter med et globalt og fremvoksende marked, sier Kongelf.

Merittliste

Aker Solutions har en lang merittliste innen offshore betongstrukturer, med en serie av 15 bunnfaste og flytende betongstrukturer designet, bygget og installert på den norske kontinentalsokkelen mellom 1971 og 1993, skriver selskapet i en pressemelding.

Aker Solutions og Peter Kiewit Sons har samarbeidet tidligere også, men først nå i et 50/50 joint venture. Tidligere fellesprosjekter omfatter betongunderstellet til Hibernia-plattfrmen utenfor kysten av Newfoundland samt produksjonsskipet (FSO) til White Rose-prosjektet for Husky Energy.

Les mer om: