MOTOR

Tegn bilen selv!

Stein Bekkevold
3. jan. 2007 - 13:31
Vis mer

Av deltagerne i konkurransen var åtte nordmenn, som totalt hadde levert ti designforslag. Ingen av disse kom til finalen.

PR-stunt

Konkurransens tema var å "gjenfortolke bilen som en kilde til ekte nytelse, gjennom akronymet P.L.E.A.S.E.” Du verden. Men kanskje er det sant, at all PR er god PR?

Konkurransen ”er en del av Peugeots arbeid med å forsterke det franske bilmerkets posisjon”. De ønsker nemlig å være en av bilverdenens ledende aktører når det gjelder moderne design. Konkurransen har vært åpen for amatører, industridesignere og andre aspirerende fra hele verden.

Også amatører

Konkurransen er nå inne i utvelgelsesfasen. Frem til 23. januar er de 30 beste prosjektene publisert på konkurransens internettsider. Her kan du stemme på din favoritt.

De 10 beste prosjektene går videre til finalen. Hvem dette blir, offentliggjort i slutten av januar.

Vinneren, som kåres av en jury bestående av representanter fra blant annet Peugeot Design Centre og Microsoft Xbox, utropes i midten av februar.

Fete premier

Det vanker gode premier til vinneren av den prestisjetunge konkurransen. Vinnerprosjektet vil bli bygd som fullskala konseptbil og stilt ut på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt høsten 2007 - en utstilling som trekker til seg nesten en million besøkende.

Bilen vil også bli benyttet i bilspillet Project Gotham Racing til Xbox 360. I tillegg får vinneren en sjekk på € 6.000,- (Ca. NOK 50.000,-), samt at bilen vil bli masseprodusert som modellbil.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.