MOTOR

Tegn bilen selv!

FINALIST: Peugeot Allscape HD kaller designeren fra Venezuela denne hybrid-modellen.
FINALIST: Peugeot Allscape HD kaller designeren fra Venezuela denne hybrid-modellen.Bilde: Peugeot
Stein Bekkevold
3. jan. 2007 - 13:31

Konkurransens tema

  • Peugeot ønsket i år at designere skulle gjenfortolke bilen som en kilde til ekte nytelse.
  • Seks bokstaver oppsummerte filosofien til konkurransen: P.L.E.A.S.E. innovate!
  • Designerne skulle forestille seg og designe en ny type bil ut i fra følgende kriterier: Pleasurable (to drive), Lively, Efficient, Accessible, Simple, Ecological.
  • Det er fjerde gang Peugeot arrangerer en slik designkonkurranse.
  • Årets vinner offentliggjøres i slutten av februar.


Av deltagerne i konkurransen var åtte nordmenn, som totalt hadde levert ti designforslag. Ingen av disse kom til finalen.

PR-stunt

Konkurransens tema var å "gjenfortolke bilen som en kilde til ekte nytelse, gjennom akronymet P.L.E.A.S.E.” Du verden. Men kanskje er det sant, at all PR er god PR?

Konkurransen ”er en del av Peugeots arbeid med å forsterke det franske bilmerkets posisjon”. De ønsker nemlig å være en av bilverdenens ledende aktører når det gjelder moderne design. Konkurransen har vært åpen for amatører, industridesignere og andre aspirerende fra hele verden.

Også amatører

Konkurransen er nå inne i utvelgelsesfasen. Frem til 23. januar er de 30 beste prosjektene publisert på konkurransens internettsider. Her kan du stemme på din favoritt.

De 10 beste prosjektene går videre til finalen. Hvem dette blir, offentliggjort i slutten av januar.

Vinneren, som kåres av en jury bestående av representanter fra blant annet Peugeot Design Centre og Microsoft Xbox, utropes i midten av februar.

Fete premier

Det vanker gode premier til vinneren av den prestisjetunge konkurransen. Vinnerprosjektet vil bli bygd som fullskala konseptbil og stilt ut på den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt høsten 2007 - en utstilling som trekker til seg nesten en million besøkende.

Bilen vil også bli benyttet i bilspillet Project Gotham Racing til Xbox 360. I tillegg får vinneren en sjekk på € 6.000,- (Ca. NOK 50.000,-), samt at bilen vil bli masseprodusert som modellbil.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.