INDUSTRI

Tata satser stort i Norge

Slike småbiler av typen Tata Indica skal bygges om til elbiler, blant annet med montering av litiumbatterier, hos Miljøbil Grenland.
Slike småbiler av typen Tata Indica skal bygges om til elbiler, blant annet med montering av litiumbatterier, hos Miljøbil Grenland. Bilde: Tata Motors
15. jan. 2009 - 08:54

Den indiske bilgiganten Tata Motors kontrollerer nå over 70 prosent av Miljøbil Grenland, skriver Finansavisen.

Målet er å bygge om 5.000 Tata Indica til elektrisk drift i året på fabrikken i Porsgrunn.

100 biler i år

– Vi begynner med en testproduksjon på hundre biler i år. Neste år regner vi med å produsere tusen biler. Deretter girer vi ytterligere opp i 2011. Da skal vi opp i 5.000 biler, sier direktør Bjørn Nenseth i Miljøbil Grenland til Finansavisen.

Med det indiske konsernet, som i forrige regnskapsår omsatte for over 42 milliarder kroner, i ryggen er den økonomiske situasjonen langt lysere i Grenland enn den er i Aurskog.

Den norske elbilprodusenten Think har nettopp fått gjennom et kriselån på 40 millioner kroner, men trenger det femdobbelte for å komme skikkelig i gang med produksjonen.

Inn med 60 millioner

Tata Motors kjøpte 50,3 prosent av Miljøbil Grenland i oktober i fjor for 12 millioner kroner. Ifølge avisa har de nå satset ytterligere 18 millioner kroner gjennom en emisjon samt at de har gitt et konvertibelt lån på 30 millioner kroner med forfall i 2013.

- Norge best på elbil

– Jeg vil anslå at verdiskapningen i Norge blir mellom 50 og 55 prosent. Ved full produksjon vil vi ha 85-90 ansatte, forteller Nenseth.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.