NETTARKIV

Tar styringen med radio

Truls Tunmo
29. nov. 2007 - 08:51

Cavotec Micro-control i Stjørdal produserer og utvikler radiofjernstyringene etter kundens ønsker. Bruksområdene er blant annet styring av vinsjer på seismikkbåter, styring av armen på betongpumper, kraner, gruvemaskiner og lastebilkraner. På flyplasser brukes teknologien ved lasting og lossing av fly og ved ubemannet taxing av flyet.Mer effektivt

– Fordelene er økt sikkerhet for brukeren fordi vedkommende kan se hva som skal styres, og samtidig kunne holde seg i en sikker sone i forhold til det som skal betjenes. Radiofjernstyring gir stor fleksibilitet, og man unngår bruk av kabler fordi styringen er trådløs, sier sivilingeniør og salgssjef Morten Bjerkholt.

– Innenfor seismikk og oljeleting har fjernstyringssystemene gjort selskapene i stand til å effektivisere operasjonen av båtene samt bygge mer komplekse båter, sier Bjerkholt.Flere datterselskaper

Cavotec Micro-control benytter godkjenningsnormen Atex på industriell radiofjernstyring som brukes i områder med eksplosjonsfare. For å få utstyret EX-godkjent, må det være designet i henhold til EX-normen, for eksempel Atex eller IEC-EX.

Bedriften i Stjørdal har 48 ansatte og omsetter for 64 millioner kroner. Nylig er det etablert et datterselskap i Tyskland som lager standardprodukter for 30 andre datterselskaper i hele verden. Produktene markedsføres av Cavotec Norge AS i Drammen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.