IT

Tar RFID-teknologien hjem

3. nov. 2008 - 07:01

Alcatel Lucent tror at forbrukere vil ha veldig stor glede av RFID-teknologi. Gjennom sitt eget datterselskap Alcatel Lucent venture lanserer de nå et system rettet mot forbrukere for å forenkle folks hverdag.

Systemet, som er kalt tikitag, består av en RFID-leser og klistrelapper med passive RFID-enheter.

De kan klistres på hva om helst og utløse en handling når de kommer innen fire cm fra leseren som festes til en PC med en USB-kabel.

Les også: Din nye lommebok

Bare fantasien begrenser

– Selve teknologien er vel definert. Den viktigste biten i vårt system er selve nettverkstjenesten som holder rede på informasjonen og kan utløse en handling når den enkelte RFID-lapp blir lest. Det er bare fantasien som begrenser hva dette kan brukes til. Det mest nærliggende er selvfølgelig at det dukker opp en nettside, men det kan også sette opp en Skypesamtale, starte en film på TV-en eller få opp et album på nettet, sier Toon Coppens, markedssjef for tikitag, som er utviklet av Alcatel Lucent i Belgia.

Den enkelte klistrelapp er så uintelligent som mulig. Den inneholder bare en digital kode som systemet kan identifisere.

Ved å legge intelligensen i systemet oppnås det to fordeler. Det ene er muligheten til å redigere innholdet og det andre er mye større sikkerhet.

Les også: RFID-tsunami vil overvåke deg

Kompatible lapper

– Siden dette er rettet inn mot forbrukere trenger vi ikke bekymre oss over høna- og egget-problematikken som resten av RFID-verdenen må slite med. Et startsett med en leser og ti lapper koster 35 euro på nettet, og brukerne kan kjøpe 25 lapper til for 20 euro. Dessuten er lappene kompatible med den nye NFC-standarden som vil brukes av mobiltelefoner. Da er det bare å holde mobilen bort til lappen og starte en tjeneste, slik som en lapp på døren hjemme hos eldre som hjemmehjelpen kan holde mobilen mot og logge inn og ut, og få eventuelle opplysninger de trenger rett på mobilen. Vi tror også at fremtidens PC-er vil bruke denne standarden, sier Coopens.

Selskapet har gjort utviklingsverktøyet for tjenester gratis tilgjengelig for utviklere på www.tikitag.com

Har du idéer til hvordan RFID-teknologien kan brukes? Skriv i kommentarfeltet under.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.