OLJE OG GASS

Tar popkulturen i bruk

Natur og Ungdoms tegneserie mot oljeboring, mars 2011.
Natur og Ungdoms tegneserie mot oljeboring, mars 2011. Bilde: Natur og Ungdom
Kjetil Malkenes Hovland
9. mars 2011 - 09:38

Natur og Ungdom fortsetter å ta populærkulturen i bruk i sin kamp mot petroleumsutvinning i nordområdene.

Natur og Ungdoms tegneserie mot oljeboring, mars 2011.
Natur og Ungdom fortsetter å ta populærkulturen i bruk i sin kamp mot petroleumsutvinning i nordområdene. FORSIDEN: Slik ser den ut, Natur og Ungdoms tegneserie mot oljeboring. Natur og Ungdom

Nå har organisasjonen gitt ut en egen tegneserie mot oljeboring.

Du kan lese tegneserieheftet her

Plate og fakkeltog

Fra før har miljøvernerne trommet sammen en rekke artister til en musikalsk protest mot oljeboring.

SVs stortingsrepresentant Snorre Valen er en av bidragsyterne til protestplaten som del av bandet Amish 82. Også Kråkesølv, Hanne Hukkelberg og Hopalong Knut bidrar til platen.

Les også: Stortingsmann på protestplate

Fakkeltog i Oslo

I kveld skjer en av de siste store mobiliseringene mot oljeboring før regjeringen tar en avgjørelse. Det er et fakkeltog gjennom Oslo sentrum, med appeller foran Stortinget ved leder Gaute Wahl i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja og forfatter og forlagsmann Anders Heger. Artisten Mari Boine opptrer.

Natur og Ungdoms tegneserie mot oljeboring, mars 2011.
I kveld skjer en av de siste store mobiliseringene mot oljeboring før regjeringen tar en avgjørelse. Det er et fakkeltog gjennom Oslo sentrum, med appeller foran Stortinget ved leder Gaute Wahl i Folkeaksjonen oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja og forfatter og forlagsmann Anders Heger. Artisten Mari Boine opptrer. SKURKEN JENS: Statsministeren er naturlig nok en av "skurkene" i tegneserien mot oljeboring. Natur og Ungdom

– Denne saken angår hele landet, Norge står ovenfor et avgjørende veivalg om hva vi skal leve av i fremtiden. Vi må velge mellom fossilt og fornybart, og i denne saken er det enorme fornybare ressurser som står på spill, sier Wahl ifølge folkeaksjonens nettside.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.