INDUSTRI

Tar over konkurrentens fabrikk

Nortura overtar konkurrentens fabrikk. Spis Grilstad skal istedet leie produksjonskapasitet hos Nortura.
Nortura overtar konkurrentens fabrikk. Spis Grilstad skal istedet leie produksjonskapasitet hos Nortura. Bilde: RAGNA KRONSTAD
Camilla Aadland
5. des. 2008 - 09:46

Spis Grilstad skal dermed leieslakte hos konkurrenten.

De to selskapene skal fortsette å konkurrere om forbrukerne, Ifølge en pressemelding.

500 millioner

– Vi gapte over litt for mye da vi begynte å bygge en ny fabrikk, men ser at vi får lavere kostnader og reduserte finansielle forpliktelser når vi kan kjøpe slaktetjenester i stedet for å eie den selv, sier styreleder Asbjørn Reinkind i Spis Grilstad.

Nortura, som står bak Gilde og Prior, overtar Malvik-fabrikken, utvider og sluttstiller byggingen samt viderefører utstyrsavtaler.

Samlet investering er på 500 millioner kroner.

Gikk i minus

Ved utgangen av september i år flagget Spis Grilstad et driftsresultat på minus 64 millioner kroner, skriver Trønder-Avisa .

– Jeg håper og tror driften skal være i pluss igjen i løpet av sommeren 2009, sier konstituert konsernsjef Ståle Gausen i Spis Grilstad til avisen.

Overkapasitet

Begge de to konkurrentene har stor overkapasitet med mange små, eldre slakterier som trenger vedlikehold og ny teknologi.

De mener derfor denne løsningen er industrielt riktig.

Norges største

– Å overta Malvik-fabrikken og utføre leieslakting for våre forretnings-forbindelser er en god og fornuftig løsning for alle parter, og sikrer en sterk og oppegående kjøttindustri i Trøndelag, sier Sveinung Svebestad, styreleder i Nortura.

Den nye fabrikken på 20 000 kvm blir Norges største storfe- og småfeslakteri med 83 000 storfe og 185 000 småfe.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.