KRAFT

Tar kraftdebatt i Stortinget

KABELDEBATT: ¿ Gjennom saken vi vil fremme for Stortinget, ønsker jeg å få til en mer overordnet debatt om kabling, og hvilke premisser som skal ligge til grunn for konsesjonsmyndighetene, sier Terje Riis-Johansen.
KABELDEBATT: ¿ Gjennom saken vi vil fremme for Stortinget, ønsker jeg å få til en mer overordnet debatt om kabling, og hvilke premisser som skal ligge til grunn for konsesjonsmyndighetene, sier Terje Riis-Johansen. Bilde: Scanpix
21. okt. 2010 - 08:04

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) vil heve blikket fra Hardanger-debatten og ikke avgrense diskusjonen til et spørsmål om sjøkabel, landkabel eller luftspenn i fremtidens høyspentnett.

Ønsker premissdebatt

– Gjennom saken vi vil fremme for Stortinget, ønsker jeg å få til en mer overordnet debatt om kabling, og hvilke premisser som skal ligge til grunn for konsesjonsmyndighetene, sier han til Bergens Tidende.

Riis-Johansen sier han mener politikerne også må se på konsekvensene av satsingen på fornybar energi og at de må drøfte forsyningssikkerheten.

Tvunget fram

Statsråden sier det er for tidlig å si om saken vil bli fremmet som en proposisjon eller melding. Han sier at saken blir fremmet «i løpet av perioden».

Det er Hardanger-saken som har tvunget fram en ny gjennomgang, bare vel ett år etter at Stortinget sist behandlet en revisjon av energiloven. Den gang avviste de rød-grønne regjeringspartiene opposisjonens krav om en grundigere vurdering av når nettselskapene skal kunne pålegges å kable høyspentlinjer. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.