Tar initiativ for ny industristandard subsea

DNV GL mener dagens godkjenningsrutiner er infeffektive og hindrer innovasjon

Subsea illustrasjonsfoto
Subsea illustrasjonsfoto
28. apr. 2016 - 07:00

DNV GL vil ha standardiserte prosedyrer for godkjenning av subsea teknologi. Selskapet hevder slik standardisering vil gi raskere innovasjoner. Dagens rutiner for TQ, eller subsea technology qualification, som er fagtermen, er ineffektive og gjør det vanskelig for industrielle aktører å utnytte hverandres resultater.

Økt verdiskaping

DNV GL mener et standardisert prosedyre vil føre til at ny teknologi blir tatt raskere i bruk, og også bidra til økt verdi skriver DNV GL i en pressemelding. Selskapet har utarbeidet en rapport kalt "Subsea system qualification: Towards a standardized approach".

Rapporten kan du bestille fra DNV GL, eller laste ned fra Automatisering.

Raskere innovasjon

Elisabeth Tørstad, CEO i DNV GL - Oil & Gas
Elisabeth Tørstad, CEO i DNV GL - Oil & Gas Bilde: Photo by Nina Eirin Rangoy

– Vår innsats for å drive standardisering for subsea har som mål å redusere kostnader og tidsbruk,  og å øke tilliten til ny teknologi og øke innovasjonstakten. Vårt samarbeid med industrien, for eksempel når det gjelder dokumentasjon og smigods for undervannsproduksjonsutstyr, har ført til retningslinjer som er tatt i bruk og som nå gir fordeler for operatører, sier Elisabeth Tørstad, CEO i DNV GL - Oil & Gas.

Les også: Samler kreftene for undervanns-produksjon

Gjør gjenbruk enklere

DNV GL sier at en standardisert løsning også vil gjøre det enklere å rekvalifisere allerede kvalifiserte løsninger, slik at de kan benyttes i andre situasjoner enn de opprinnelig var kvalifisert for.
DNV GL ber om at industrien går sammen for å utvikle felles rammeverk og prinsipper for godkjenning, samt metoder. Så skal det munne ut i et pilotforsøk, og ende med en anbefalt praksis som alle kan benytte.

Tore Myhrvold som er hovedforfatter av rapporten peker på at industrien må takle kostnadsreduksjoner for å skape ny vekst og klare komplekse feltutbygginger. Han legger til at  prosjekter blir mer komplekse og det vil kreve integrasjon av prosess, kraft og kontrollsystemer på subseainstallasjoner.

 

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.