T2

Tar du backup?

Problemet for moderne individer er at harddisken har erstattet skuffen hvor vi oppbevarte familiebildene, esken med alle vitale papirer samt noen plastposer fulle av videoer, CD-er og annen vital informasjon.

Riktignok har en moderne harddisk et høyt MTBF-tall (Mean Time Between Failure, eller gjennomsnittlig tid før en av komponentene på disken går til grunne), men som alle gjennomsnittstall betyr det at noen disker står først i køen til avgrunnen. Dessuten truer alskens virus og nettskurker filene dine hver gang du er ute og surfer.

Er ikke dette noe problem for deg fordi du tar backup på CD eller DVD, sier du? Ja det gjør vi også - en gang eller to i året.

Kanskje Western Digitals nye Media Center er tingen for oss? Dette er en ekstern disk på 160 eller 250 GB som du kobler til PC-en via en av de to FireWire-portene eller to USB 2-portene.

Den medfølgende programvaren reduserer jobben med backup til et knappetrykk, og det kan vi leve med.

Orker du ikke det, kan du automatisere bort knappetrykket også. I tillegg til å sikre dine digitale verdier, kan du selvfølgelig benytte disken til å frakte store datamengder mellom ulike maskiner. Media Center kan også fås med multikortlesere for minnekort for de åtte mest vanlige korttypene.

EET Norge AS er distributør for Media Center, og du får en slik digital livspolise fra 2500 kroner inkl. moms til 3300 for toppmodellen.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.