PRODUKSJON

Tar digital kontroll

25. sep. 2001 - 10:50

Et av motargumentene mot Foundation Fieldbus har vært at den er skreddersydd for analoge reguleringskretser og prosesstyring, og ikke kan utføre digitale styringsoppgaver. Brukerne har vært tvunget til å bruke flere forskjellige bussystemer for å løse alle styrings- og overvåkingsoppgavene i produksjonsanleggene.

Det skal de nye blokkene rette på: FBB er konstruert for satskontroll, digital styring, hybride kontrollfunksjoner, datainnsamling, styring av drifter og tilknytning av signalmoduler, sa Richard J. Timoney, president i Fieldbus Foundation, under en pressekonferanse på Interkama 2001 i går.

Funksjonslokkene kan være enten forhåndskonfigurerte eller fullt konfigurerbare. Forhåndskonfigurerte FBB har et definert antall digitale eller analoge inn- eller utganger, algoritmen er konfigurerbar. Blokkenes cv – device description (DD), er også definert på forhånd. Den andre blokktypen er fritt konfigurerbar og kan ta seg av komplekse jobber. DD genereres automatisk av konfigureringsverktøyet.

132 instrumenttyper er nå registrert hos Foundation Fieldbus. Over 4000 systemer med mer enn 100.000 enheter er installert eller i bestilling rundt omkring i verden. ”Wall of fame” på Interkama har over 60 instrumenter fra en rekke forskjellig leverandører knyttet sammen i et felles system. Deriblant linkenheter fra ABB, Smar og Softing, som fungerer som bindeledd mellom lavhastigetsbussen H1 og den Ethernet-baserte høyhastighetsbussen HSE.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.