T2

Tar 60 bilder per sekund

Dag Yngve Dahle
2. sep. 2007 - 23:11
  • Casio overrasket med en prototype på et digitalkamera som kan ta hele 60 bilder i 6 MB-oppløsning – per sekund. Kameraet har dermed verdens raskeste lukker, ifølge Casio. Selskapet sier også at kameraet kan ta opp video på 300 b/s i VGA-oppløsning. CMOS-brikken har altså 6 megapiksler. Casio satser altså ikke på å ha den høyeste oppløsningen i klassen. Kameraet har dog 12 x optisk zoom, og leveres med bildestabilisering. Foreløpig er det ikke kjent når det vil være i butikkene eller hva prislappen vil vise.
  • Samsung presenterte MP3-høyttalerne YA-BS300, som ikke trenger ledninger. Bluetooth-teknologi løser den biffen. De er ment å brukes sammen med musikkmobiltelefoner. Skal du koble dem til en iPod, må du foreløpig bruke ledning.
  • LG lanserte flere LCD-TV-er med innebygget dekoder for det digitale bakkenettet. Det betyr at de støtter mpeg4-koding, og ikke bare mpeg2. Kjøper du en av disse TV-ene, slipper du å investere i dekoderen Norges Televisjon vil prøve å selge deg.
  • Sanyo slapp Xacti HD1000, et HD-videokamera med pistolgrep. Det har oppløsning på 1 920 x 1 080 piksler, og skal være verdens minste HD-videokamera.
  • Grundig relanserte de diskokuleformede høyttalerne Audiorama, som var en hit på 70-tallet. De runde høyttalerne har et svært konevennlige ytre. Her er det snakk om høy WAF-faktor.
  • Sharp har ikke bare verdens største LCD-TV i full-HD-kvalitet. De har også skrudd sammen verdens minste full-HD-LCD-TV. Storebror er 108 tommer. Lillebror er bare 22 tommer stor.
  • Panasonic kom med det digitale speilreflekskameraet Lumix L10. Oppløsningen er på 10 megapiksler, og kameraet har skjerm som kan vippes ut. Skjermen er av liveview-typen, slik at den viser motivet mens du tar bildet. Bildestabilisator er integrert i 14 -50-objektivet som følger med.
  • TEAC tar vinylbølgen på alvor, og lanserte en platespiller med innebygget CD-brenner. Dermed kan du lagre musikken som mp3 direkte på CD uten å gå veien om PC-en. Vidunderet har også innebygde høyttalere og radio.
  • Sandisk kom med sine bebudete minnekort på hele 32 GB og 64 GB. Det er i realiteten snakk om en minnebasert harddisk, som antakelig vil være interessant for mange laptopbrukere. En utgave med 128 GB skal også være på trappene.

Andre nyheter:

Sharp la frem sin 20 millimeter tynne LCD-TV.
Philips slapp sine nye batteridingser.
Sony leverte et digitalkamera som tar bilder når du smiler.
Samsung skrøt av sin nye TV med selektiv bakbelysning.
Samsung kom også med flere produkter for HD.
JVC sa de har snekret sammen en projektor med markedets beste kontrastnivå.
Philips presenterte en ny TV-teknologi med lys i ramma og bak skjermen.
Hitatchi smalt til med et videokamera som lagrer opptakene på blu-ray.
Mio ga deg GPS med 3D-kart.

BILDESERIE: De største flat-TV-ene på IFA-messa

BILDESERIE: Hi-fi på IFA-messa

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.