INDUSTRI

Taper 59 millioner i uken

Aluminiumsverket i Neuss i Tyskland blir trolig stengt på grunn av elendige markedsforhold. Hydro taper nå 59 millioner kroner i uken på aluminiumsproduksjon.
Aluminiumsverket i Neuss i Tyskland blir trolig stengt på grunn av elendige markedsforhold. Hydro taper nå 59 millioner kroner i uken på aluminiumsproduksjon. Bilde: Hydro
Trond Gram
10. feb. 2009 - 07:31

– Uten å gå inn i detaljene for hvert enkelt aluminiumsverk kan jeg bekrefte at vi for øyeblikket har en negativ kontantstrøm knyttet til aluminiumsproduksjonen. Dette er også bakgrunnen for de tiltak vi har varslet de siste ukene, sier investorkontakt i Hydro, Stefan Solberg til Dagens Næringsliv.

Stenger trolig Neuss

Før helgen ble det klart at Hydro vurderer å stoppe aluminiumsverket i Neuss i Tyskland på grunn av store tap på aluminiumsproduksjonen. Men verket i Neuss er ikke de eneste som er ulønnsomt om dagen.

Hydro taper 60 millioner kroner i uken på aluminiumsproduksjon som i september ga 30 millioner kroner i overskudd daglig, ifølge Dagens Næringsliv.

Halvert aluminiumspris

Beregningene avisen har gjort er basert på en oversikt Hydro laget i forbindelse med kapitalmarkedsdagene, som viste produksjonskostnadene knyttet til aluminiumsproduksjonen.

Den gang lå aluminiumsprisen på nær 3000 dollar per tonn, i dag ligger den på rundt 1400 dollar per tonn. Selskapet nå ser både på produksjonskutt og kostnadene i støtte og stabsfunksjoner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.