ARBEIDSLIV

Tannkremstoff inn på Obs-lista

8. nov. 2001 - 13:35

Bruk av det antibakterielle stoffet Triclosan i tannkrem, kosmetikk og kroppspleieprodukter har tidligere vært viet stor oppmerksomhet i norske media. Stoffet kan føre til antibiotikaresistens, er lite nedbrytbart og giftig for vannlevende organismer. Flere av de mest populære tannkremene på det norske markedet inneholder Triclosan.

De fleste av de andre foreslåtte nye stoffene på Obs-lista brukes i maling, trykkfarger, løsemidler, bindemiddel, herdemiddel, rengjøringsmiddel og lignende. 12 kjemikalier er også foreslått fjernet fra lista.

Nye kriterier

Statens Forurensingstilsyn (SFT) har også gjort noen endringer kriterieriene som definerer uønskede egenskaper ved kjemikaliene. Egenskaper det er lagt særlig vekt på er stoffenes potensial for lagring i næringskjeden, arvestoffskadelighet, reproduksjonsskadelighet, giftighet, allergifremkallende egenskaper og hvorvidt de bidrar til økt drivhuseffekt.

Høringsfristen for den nye Obs-lista er 12. desember 2001.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.