MOBIL

Tanken bak HTC Sense 4

HTCs Sense-sjef letter på sløret og forteller hvorfor den nyeste Sense-versjonen er som den er.

Marius ValleMarius ValleJournalist
7. mai 2012 - 15:08

HTC har i lang tid utviklet sitt eget menysystem de hart lagt på toppen av Android. Dette har sin opprinnelse i deres Windows-telefoner, som hadde et system kalt TouchFLO.

I et intervju med nettstedet Laptopmag.com forklarer HTCs Sense-guru Drew Bamford hvorfor HTC har tatt de valgene de har gjort med den nyeste utgaven av Sense. Denne programvaren finner du på telefonene HTC One X, One S og One V, og har versjonsnummer 4.

Lettere Sense

Sense 4 er blitt lettere enn sine forgjengere. Dette var et helt bevisst valg fra produsentens side, da kunder og produktanmeldere etterhvert klaget over at det rett og slett var blitt for tungt og omfattende. Ifølge Bamford satt utviklerne hos HTC seg ned og så på hva de kunne fjerne uten at Sense-opplevelsen forsvant.

Det de endte opp med var et nedtonet designspråk hvor inspirasjonen i stor grad er hentet fra fargefinishen på moderne biler. De fleste ikoner og andre elementer er gitt færre farger og enklere designlinjer. En del animasjoner er fjernet, som 3D-karusellen på startskjermen siden denne ble oppfattet som lite produktiv.

Han forklarer at det samtidig var viktig for dem å beholde funksjoner som er spesielle for Sense, som snarveiene på låseskjermen.

Forberdinger i Android 4.0

Det kommer frem en del interessant informasjon om valgene HTC har gjort i den nye versjonen. Blant annet følte de (og vi er enige) at deres tilnærming til programveksler er mer oversiktlig enn originaloppsettet til Android 4.0.

LES OGSÅ: Dette er nytt i Android 4.0

Bamford sier også at Sense 4 bygger videre på mange av forbedringene i Android 4.0, og nevner spesifikt måten mapper på startskjermen håndteres.

Et punkt vi klaget på da vi testet HTC One X er at det er egne piltaster som tar opp plass på bunnen av skjermen. Dette viser seg å være et punkt det har vært mye debatt rundt internt i HTC. Tanken var å gjøre det enklere å flytte tekstmarkøren, men Bamford sier at de nå i ettertid ser at noen brukere ikke ønsker å ha disse tastene, og at de jobber med å gjøre det mulig å fjerne disse.

Les hele intervjuet på Laptopmag.com.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.