IT

Tandbergkjøpet i boks

FUSJONERE, IKKE KONKURRERE:Adm. direktør i Cisco Norge, Jørgen Myrland gleder seg over at Tandberg blir en del av Cisco og ikke en konkurrent.
FUSJONERE, IKKE KONKURRERE:Adm. direktør i Cisco Norge, Jørgen Myrland gleder seg over at Tandberg blir en del av Cisco og ikke en konkurrent. Bilde: Stein Jarle Olsen
4. des. 2009 - 14:11

Cisco forlangte at 90 prosent av Tandbergs aksjonærer godtok tilbudet på 170 kroner per aksje.

Til sammen verdsatte det selskapet til 19 milliarder kroner. Cisco kom nesten i mål til fristen som de forlenget til 4. desember.

Grense

Da hadde 89, 1 prosent av eierne akseptert. Men for å komme over den magiske 90-prosentgrensen handlet Cisco den 18. og 20. november aksjer som til sammen gir to prosent eierandel.

Det betyr at den amerikanske kommunikasjonsgiganten nå kontrollerer 91,1 prosent av Tandberg.

Tvangsutløsing

Med så stor eierandel kan de forlange tvangsutløsning av de siste aksjonærene og det vil bli gjennomført i første halvår til samme kurs som ble tilbudt de andre aksjonærene.

– Vi gleder oss naturligvis veldig over og får Tandberg inn i Ciscofamilien, men vi kommer til å fortsette forholdet som før inntil kjøpet er akseptert av myndighetene i USA og Europa. Det skal vurderes av ulike konkurransemyndigheter og det er neppe realistisk å håpe på noe tidligere enn 1. april. Når det skjer vil prosessen med fusjonen og integrasjonen i Cisco starte, sier adm. direktør i Cisco Norge, Jørgen Myrland.

Bra for markedet

Myrland tror oppkjøpet av Tandberg vil sette enda større fart i det allerede raskt voksende markedet for videokommunikasjon.

– Vi er bare i starten av denne utviklingen. Et sterkere fokus på fordelene med slik teknologi kommer også konkurrentene våre til å ha glede av, sier Myrland.

Nordensjef Tandbergs største konkurrent, Polycom, Flemming Graversen er enig med Myrland. Han tror at oppkjøpet vil sette større fart i markedet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.