IT

Tandberg vil innta PC-en

Enklere enn telefonEt klikk på navnet og vips, så er videosamtalen i gang. Det er imponerende å se hvor bra videokvaliteten blir på en vanlig PC og hvor enkelt det er å ringe til folk, som her løsningsarkitekt Svein Terje Steffensen som ble ringt opp en kveldstime fra vår bærbare PC.
Enklere enn telefonEt klikk på navnet og vips, så er videosamtalen i gang. Det er imponerende å se hvor bra videokvaliteten blir på en vanlig PC og hvor enkelt det er å ringe til folk, som her løsningsarkitekt Svein Terje Steffensen som ble ringt opp en kveldstime fra vår bærbare PC. Bilde: orv
25. sep. 2009 - 07:50

Det norske videokonferanseselskapet Tandberg vil erobre PC-en. Selv om salget av større videokonferanseutstyr går så det griner, og har gjort selskapet til verdens største produsent, har ikke alle slikt utstyr på kontoret. Men de fleste har en PC, og det er utmerkede klienter for videosamtaler eller for å ringe inn i videokonferanser.



Bedre kvalitet

Tandberg er ikke fornøyd med kvaliteten på PC-enes innebygde webkameraer. De mener det trengs vesentlig bedre både lyd og video for få god møteopplevelse. Derfor har selskapet bygget sitt eget USB-kamera til dette bruket. Og her snakker vi om HD-oppløsning i 720p og svært god mikrofon.

– Dette er det beste webkameraet i verden. Vi har ikke spart på noe når vi laget det. Det har svært god optikk, en meget god bildesensor og, ikke minst, det er laget med all den kunnskap vi har om programvare og utstyr til video i sanntid. Vi har utviklet kameraet og den innebygde mikrofonen spesielt for det profesjonelle market, men vi tror mange andre kommer til å kjøpe det på grunn av kvaliteten også, sier Tandbergs divisjonsdirektør Snorre Kjesbu.



PC-konferanse

Tandberg har også laget PC-programmet Movi som gjør at man kan bruke PC-en som klient i et profesjonelt videokonferansemiljø. Her kan man snakke med andre, omtrent som mange bruker Skype i dag, men med en dramatisk mye bedre kvalitet. Samtalene kan være en til en eller en til mange. Som andre Tandberg-systemer er Movi standardbasert og det betyr at de man snakker med ikke er låst til Tandberg-utstyr.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.