DATATELE

Tandberg velger Ericsson

SNUR: Alt tyder nå på at Ericsson blir den nye eieren av Tandberg Television.
SNUR: Alt tyder nå på at Ericsson blir den nye eieren av Tandberg Television. Bilde: Montasje

Det tok ikke mange ukene fra Tandberg Television anbefalte Arris' bud, til de nå gjør helomvending og anbefaler Ericsson som ny eier isteden.

Positive ansatte

Tandberg Television vektlegger at Ericsson i sitt tilbud understreker at de ansatte i Tandberg skal beholde sine nåværende arbeidsbetingelser. I tillegg forventer ikke Ericsson at implementeringen av tilbudet ikke skal få betydelige rettslige, finansielle eller arbeidsmessige konsekvenser for de ansatte i Tandberg.

Tandberg Television skriver i en pressemelding at de ansatte er positive til Ericsson som ny eier.

- Begge selskapene deler samme bedriftskultur, med teknisk innovasjon, økonomisk vekst og verdiskapning i fokus, heter det i pressemeldingen.

- Uimotståelig mulighet

Styret mener at Ericssons bud representerer en "uimotståelig mulighet" for aksjonærene, og at det er svært godt sammenlignet med budet fra Arris.

Styremedlemmene anbefaler aksjonærene i Tandberg Television å akseptere Ericssons tilbud, og har gitt Arris beskjed om at de trekker tilbake anbefalingen av deres bud - som var ti kroner lavere per krone enn Ericssons.

Fordi anbefalingen av Arris trekkes tilbake, må Tandberg betale dem 18 millioner dollar. Ericsson har, med enkelte unntak, sagt seg villige til å refundere dette beløpet til Tandberg dersom Ericsson ikke fullfører kjøpet.

Har allerede 17,4 %

Ericssons bud er bindene så lenge nitti prosent av aksjonærene godtar det. De har allerede kjøpt 11,7 prosent av aksjene i selskapet, og sikret seg forhåndsaksept for kjøp av ytterligere 5,7 prosent.

Ericsson kan dermed blokkere eventuelle bud fra Arris som krever 90 prosent aksept.

Tror ikke på nye bud

Analytiker Arild Nysæther i Fondsfinans tror imidlertid ikke at Arris vil komme med et motbud.

- Jeg tviler på at det kommer flere bud. Budet fra Ericsson gir ikke en veldig god pris, men det er "fair" og noe aksjonærene kan akseptere, sier han til DN.

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.