Tandberg-teknologi blir standard

Tandberg videokonferanseutstyr er på plass både i Det hvite hus i USA, hos den nye paven i Vatikanet og en rekke styrerom rundt om i verden. Nå er sikkerhetsteknologien for å passere brannmurer blitt standard for bransjen. (Bilde: TANDBERG)
SUKSESS:Teknologidirektør i Tandberg, Snorre Kjesbu kan stolt konstatere at selskapets teknologi er blitt internasjonal ITU-standard.

Problemet som Tandberg har løst med sin Expressway, er hvordan en videosamtale som formidles over Internett kommer seg gjennom brannmuren, og hvordan samtalen rutes til riktig mottaker på innsiden i bedriften.

Tandbergs Expressway gjør dette i et nettverk som bruker NAT – Network Address Translation. Det gjør de fleste bedrifter, slik at den enkelte bruker får en IP-adresse som ikke synlig fra utsiden.

På samme måte kan den enkelte bruker ringe innenfra og ut gjennom brannmuren.

På tvers av plattformer

— Grunnen til at vår teknologi er valgt som standard innen ITU, er at dette er en skikkelig ryddig måte å traversere brannmurer på, og vil legge grunnen for interoperatbilitet mellom oss og konkurrentene våre, sier teknologidirektør i Tandberg, Snorre Kjesbu.

- Vi har jo felles interesse i at det skal være lett å ringe overalt med videokonferansesystemer, uavhengig av merke på utstyret, sier Kjesbu.

Ingen royalty

Tandberg kommer ikke til å forlange lisensbetaling for den nye teknologien. Alle bidrar med sine patenter til beste for alle som arbeider med teknologiutvikling innen videokonferanser.

Likevel er det ingen tvil om at ITUs valg er en fjær i hatten for det norske selskapet.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå