PRODUKTNYHETER

Tandberg-produkt på trappene

27. jan. 2001 - 13:37

Tandberg Datas heleide datterselskap O-MaSS (Opto-Magnetic Storage

Systems) er i rute med videreutviklingen av selskapets patenterte teknologi innen "opto-magnetisk datalagring". Utviklingstiden er ca. to-tre år.

Denne teknologien gjør det mulig å lagre langt større datamengder enn i dag og til en lavere kost, samtidig som det kan oppnås svært høy overføringshastighet og rask tilgang til dataene.

O-MaSS skal utvikle en helt ny klasse lagringsprodukter som skal fylle gapet mellom hard-disk baserte systemer og bånd-systemer. De nye produktene vil være karakterisert av kort søketid og rask overføringshastighet i kombinasjon med høy kapasitet og lav kost, hevder Tandberg Data i en pressmelding. Foreløpige prognoser tilsier at slike "near-line" løsninger kan bli vesentlig billigere enn dagens hard disk baserte online løsninger.

Målet med utviklingsprosjektet, som første gang ble presentert i oktober, er å utvikle nye produkter for det raskt voksende datalagringsmarkedet. Disse vil kunne gi opp til 10 TeraByte lagringskapasitet på ett flyttbart medium. Den nye teknologien kombinerer magnetisk skriving og optisk lesing av data på et standard

magnetisk medium, som eksempelvis bånd.

O-MaSS opplyser at de har gjennomført en oppløftende test av basisteknologien for den optiske utlesningen. Innen utgangen av annet kvartal skal selskapet ha klar en ny forbedret skriveteknologi og samtidig ha knyttet til seg en eller flere strategiske partnere.

Det velrenommerte analyseselskapet IDC har gjort en omfattende studie på markedspotensiale for Tandberg Datas nye løsninger. Bob Peyton, Director of European Storage Research, IDC sier - IDC tror at utviklingen av Tandberg Datas MO magnetbåndteknologi vil sette en ny standard for lagringskapasitet og ytelse til en konkurransedyktig pris. Introduksjon til rett tid vil hjelpe til med å imøtekomme det hurtig økende behovet for datalagring, som fortsetter å doble seg hver 15. måned. Gjennom et aktivt lisensieringsprogram kan andre ta del i ordelene fra disse teknologiske nyvinningene. Dette gir kundene fordelen av bredere tilgjengelighet samt at det bidrar til Tandberg Datas egen

forretningsutvikling.

Utviklingstiden for første generasjons produkt blir anslått til 2-3 år - avhengig av endelig produktspesifikasjon og partnere - og produktutviklingen vil starte for fullt fra slutten av annet kvartal i år, opplyser selskapet.

Spesifikasjonene for første generasjons produkt vil være avhengig av strategisk partnervalg og tilpasset markedsutviklingen fremover, men en preliminær spesifikasjon på et "near-line" produkt er 600GB native kapasitet, 64MB/s transfer rate og

I tillegg vurderes også hodeteknologien som et lisensieringsprodukt. Dette vil kunne øke kapasiteten for eksisterende bånd-baserte produkter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.