PRODUKTNYHETER

Tandberg overtar autolader

16. feb. 2001 - 07:15

Amerikanske Overland Data overfør all produksjon, design og videreutvikling av SLR Autoloadere til Tandberg Data i Oslo. Autoladere sørger for automatisk skifte av lagringsbånd for sikkerhetskopi (backup tape).

Tandberg Data opplyser at overtakelsen og de totale prosjektkostnader er begrenset oppad til 10 millioner kroner. SLR Autoloadere produsere i dag i San Diego i California.

Ifølge administrerende direktør Gudmundur Einarsson i Tandberg Data, vil selskapet nå kunne konfigurere produktet optimalt og viderereutvikle det i forhold til kundenes behov.

– Det verdensomspennende markedet for autoloaderprodukter er beregnet til i overkant av 110.000 enheter i 2001 og er forventet å vokse med 25% årlig i overskuelig framtid. Tandberg Data prioriterer automasjonsprodukter og er meget fokusert på utvikling av produkter som vil imøtekomme våre kunders stadig økende behov for datalagring, sier Einarsson ifølge en pressmelding.

Fordel for Overland

Scott McClendon, President & CEO of Overland Data, kommenterer avtalen slik: «Tandberg Data har ambisiøse planer for SLR Loader-produktet, og de kontrollerer den grunnleggende SLR-teknologien. Ut fra dette har vi tro på at Tandberg Data er best skikket for å kunne maksimere potensialet til dette automasjonsproduktet. At vi lykkes med SLR-teknologien er viktig for både Tandberg Data og Overland fordi Overland samtidig drar fordel av den løpende lisensieringsavtale for VR2-teknologien, som har bidratt til å forbedre SLR-kapasitet og ytelse».

SLR Autoloader

Ved bruk av én SLR båndstasjon (SLR100, 60 eller 50) og et magasin med åtte båndkassetter, automatiserer Tandberg SLR Autoloader datalagringsprosessen ved å tillate ubetjent backup over forlengede perioder, noe som sparer ressurser og sikrer backup til rett tid.

Ifølge pressemeldingen retter Tandberg SLR Autoloader seg mot de økende kravene til automasjonslagring på magnetbånd i entry-level-området og tilbyr kapasiteter opp til 800GB ved en overføringshastighet på opptil 36GB pr. time (begge ved bruk av 2:1 datakompresjon). SLR Autoloaderen gjenkjennes ved å være ytterst konkurransedyktig på pris og ytelse sammenlignet med andre entry-level autoloadere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.