DATATELE

Tandberg kaprer konkurrent

FJERNMØTE:
Tandbergs nye høyoppløselige videokonferansesystem gir møteromsopplevelse over kontinentene.
FJERNMØTE: Tandbergs nye høyoppløselige videokonferansesystem gir møteromsopplevelse over kontinentene. Bilde: Odd Richard Valmot
Odd Richard Valmot, Tore Stensvold
7. sep. 2007 - 11:39

Tandberg blar opp ca. 1,6 milliarder kroner i kontanter og aksjer for selskapet Codian.

Codian styrker Tandberg med sine produkter innen høykvalitets videokonferanseutstyr samt infrastruktur. I tillegg har Codian god teknologi for IP.

Økt etterspørsel

– Kundene foretrekker i økende grad video som et naturlig førstevalg for kommunikasjon, noe som driver opp etterspørselen, sier Tandbergs konsernsjef Fredrik Halvorsen.

Tandberg mener kjøpet er viktig for å møte det økende behovet for videokonferanseutstyr og telepresence.

IP-ledere

— Dette oppkjøpet må ses i sammenheng med vårt ønske om å ta lederskapet innen videokommunikasjon over IP. Spesielt de store selskapene ser på video som en stadig mer naturlig måte å kommunisere på både internt og eksternt. Mange av våre kunder har flere tusen videosystemer fra store installasjoner på møterom til rene PC-baserte, sier teknologidirektør i Tandberg, Snorre Kjesbu.Tandberg ønsker å flytte markedet over på en videosentrisk kommunikasjon i stedet for med lyd som i dag.

Den store britiske aktøren gir det norske selskapet tilgang til infrastrukturkomponenter som skalerer, forenkler og gir interoperabilitet og pålitelighet.

Brubygger

— Codian er kjent for å ha den beste MCU-en (Multipoint Control Unit) i verden som kan koble sammen alt fra høydefinisjon video til desktopsystemer uavhengig av hvem som har levert utstyret, sier Kjesbu.

En MCU er en videobru som gjør det mulig å sette opp en videokonferanse mellom flere parter. MCU-en kan kode individuelle bildestrømmer til alle deltakerne.

– I tillegg har de en skalerbar arkitektur og det er helt sentralt hvis video skal bli selve kommunikasjonsfundamentet i bedriftene. Det skal mye muskler til for å klare dette i HD, sier Kjesbu.

Mer FoU

En effekt av oppkjøpet er at Tandbergs avdeling for forskning og utvikling øker med 50 mennesker.

—Det betyr ikke av kommer til å få nok slike folk. Dette gir oss bare en mulighet til enda raskere vekst i framtiden og vi kommer til å rekruttere flinke mennesker i samme tempo som før, sier teknologidirektøren.

Les mer om: