BRUER

Tana bru vant Norsk Lyspris i klassen «Beste utendørsprosjekt»

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysningsprodukter i Norge, og er delt ut årlig i regi av den ideelle organisasjonen Lyskultur siden 2001. I år var 21 prosjekt nominert.

Tana bru er et et godt eksempel på hvordan lysdesign kan gi merverdi i form av lokal forankring og tilpasning, skriver juryen i sin begrunnelse.
Tana bru er et et godt eksempel på hvordan lysdesign kan gi merverdi i form av lokal forankring og tilpasning, skriver juryen i sin begrunnelse. Foto: Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
18. nov. 2021 - 14:42

Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysningsprodukter i Norge, og er delt ut årlig i regi av den ideelle organisasjonen Lyskultur siden 2001. I år var 21 prosjekt nominert.

I det brede spennet av nominerte var det noen tydelige tendenser som juryen håper vil inspirere fremtidige prosjekter. Det var blant annet et stort fokus på bærekraft kombinert med ny teknologi og lysdesign med gode visuelle og estetiske kvaliteter.

Prosjektet er et godt eksempel på hvordan lysdesign kan gi merverdi i form av lokal forankring og tilpasning. Belysningen fremhever de arkitektoniske grepene i brokonstruksjonen og skaper fascinerende lyseffekter som begeistrer brukerne, både på avstand og tett på. Den funksjonelle belysningen av veibanen er gjort på en fremragende måte. Lysdesigner viser hvordan utfordringen med synlige master kan løses ved å integrere dem inn i bruas konstruksjon. Tana bru er et landemerke som oppdragsgiver, lysdesigner og leverandører bør være stolte av å ha vært med på å levere, heter det i juryens begrunnelse.

 

Om prosjektet:

  • Eier: Statens Vegvesen
  • Oppdragsgiver/leietaker: Statens Vegvesen
  • Lysdesign: Zenisk AS
  • Rådgivende ingeniør elektro (RIE): Norconsult AS
  • Arkitekt: Vegdirektoratet
  • Leverandører: Rebel light, Frizen belysning og Stockholm lighting
  • Installatør: X5 elektro
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.