INDUSTRI

Talte varmt for CO2-lagring

LYTTE OG LÆRE: Sør-Afrikas president Jacob Zuma besøkte DNV 1. september sammen med HMK Harald, olje- og energiminister Ola Borten Moe og representanter fra norsk og sørafrikansk næringsliv. DNV presenterte sitt arbeid rundt teknologi og prosedyrer for fangst, transport og lagring av CO2 (CCS). DNVs Henrik O. Madsen bakerst.
LYTTE OG LÆRE: Sør-Afrikas president Jacob Zuma besøkte DNV 1. september sammen med HMK Harald, olje- og energiminister Ola Borten Moe og representanter fra norsk og sørafrikansk næringsliv. DNV presenterte sitt arbeid rundt teknologi og prosedyrer for fangst, transport og lagring av CO2 (CCS). DNVs Henrik O. Madsen bakerst. Bilde: DNV
Tore Stensvold
1. sep. 2011 - 13:43
Vis mer

Sør-Afrika er i desember vertsland for FNs klimatoppmøte, COP17.

I dag ble president Zuma, kong Harald og en rekke norske og sørafrikanske næringslivsledere presentert for det norske arbeidet for teknologi og løsninger for karbonfangst og lagring (CCS).

Utviklingshjelp

Norge jobber for å integrere CCS i klimaarbeidet til FN, blant annet som en del av mekanismen for å støtte miljøteknologi i utviklingsland (CDM – Clean Development Mechanism).

Møtet ble holdt hos DNV på Høvik. Der møtte den sørafrikanske presidenten olje- og energiminister Ola Borten Moe og en rekke næringslivstopper fra begge land for å diskutere samarbeid og framtiden for karbonfangst og lagring. DNV oppfordrer til tett samarbeid mellom aktørene for å virkeliggjøre karbonfangst som en industriell mulighet.

FINT BESØK: President Jacob Zuma mottas av DNVs konsernsjef Henrik O. Mdsen på Høvik 1. september. sammen med HMK Harald, olje- og energiminister Ola
FINT BESØK: President Jacob Zuma mottas av DNVs konsernsjef Henrik O. Madsen på Høvik 1. september. DNV

Mot felles mål

DNVs konsernsjef Henrik O. Madsen sa at karbonfangst og lagring (CCS) er en viktig løsning for å redusere CO2-utslippene fra industrien.

– Verden har en stor oppgave foran seg, og på mange plan. Vi er nødt til å få på plass 3000 fangstanlegg innen 2050. Det er derfor avgjørende at teknologiutviklerne, myndighetene og de finansielle institusjonene jobber mot et felles mål. Her må det forpliktende internasjonalt samarbeid og mekanismer på plass, sa konsernsjef Henrik O. Madsen i sin tale, skriver DNV i en pressemelding.

Industrielle muligheter

Madsen sa også til den sørafrikanske presidenten at landet kan ta en viktig rolle i å utvikle CCS til et virkningsfullt konsept.

– Felles for oss alle er at CCS er en fantastisk industriell mulighet, som samtidig vil reduserer trusselen fra klimaendringene, poengterte han.

FNs klimamøte COP17 avholdes i Durban i Sør-Afrika fra 28. november til 9. desember.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.