INDUSTRI

Tallkrøll rundt Reiten

Per Erlien Dalløkken
13. jan. 2009 - 07:21

Eivind Reiten får tre års etterlønn, i overkant av 17 millioner kroner, etter at han mandag gikk av som konsernsjef i Hydro.

Les også: Reiten går av

Men hvor mye Reiten har tjent i de åtte årene han har sittet på toppen i Hydro og hvor mye verdt den gullkantede pensjonsavtalen, som han akkurat rakk å bli berettiget til med sine fylte 55 år, er, gis det mange forskjellige beregninger på i ulike medier.

11 millioner i året

Ifølge Dagens Næringsliv, har Hydro-årene brakt inn 96,4 millioner kroner til Reiten.

Det inkluderer sluttvederlaget, lønn, bonus, andre ytelser, opsjonsgevinst og utbetaling for kjøp av aksjer i 2004. Noe som i gjennomsnitt gir en årslønn på over 11 millioner kroner. DN har utelatt pensjonsavtalen i sitt regnestykke.

3,5 millioner i pensjon

Aftenposten har regnet seg fram til at Reiten har tjent 92 millioner kroner inkludert sluttpakka.

I tillegg kommer pensjonsavtalen, som gir 60 prosent av lønnen på 5,8 millioner fra 60 års alder. Det utgjør 3,5 millioner per år. Dermed blir lønn og pensjon til sammen på 152–162 millioner kroner, skriver avisen.

Dobbelt så bra

Bergens Tidende/NA24 skriver at Reitens gullkantede avtale innebærer at hans totale utbetaling fra Hydro siden 2001 minst blir 165 millioner kroner.

Da har avisen tatt med lønn, bonuser, realiserte opsjoner og framtidige pensjonsinntekter fra Hydro.

I løpet av årene Reiten var generaldirektør i Hydro ble toppsjefens lønn nær doblet og bonusordningen dobbelt så god, skriver avisen.

75 millioner

VG har beregnet at Reiten innkasserer til sammen 186 millioner kroner. Fordelt på 40,5 millioner kroner lønn og 146 millioner kroner, som ifølge VG er verdien av Reitens pensjon – pluss etterlønn, bonus og utøvelse av opsjoner frem til nå.

Dagbladet er litt mer forsiktige i sine beregninger, og skriver i dag at Reiten har tjent 75 millioner kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.