PRODUKTNYHETER

Tåler ekstrem hete

23. aug. 2001 - 10:40

Det norske tomannsfirmaet Cotech AS lanserer nå verdensnyheten Siament – et beskyttelsesrør for temperaturfølere, som kan stå i flytende metall med temperaturer opp til 1850 grader.

Tåler ultrahøy temperatur

Smelteverk over hele verden har i alle tider hatt kjempeproblemer med å måle temperaturen direkte i smeltemassen. Kontinuerlig temperaturmåling i flytende jern og stål har til nå vært umulig.

Hvis de store sensorprodusentene i Europa får tenning på røret, kan det komme til å selge som varmt vetebrød. Den belgiske produsenten Heraeus Electro-Nite utfører for tiden en stor test av produktet. Utfallet kan bli avgjørende for om selskapet vil gå inn for å bruke beskyttelsesrøret til sine temperatursensorer.

Tror på suksess

– Vi tror og håper at testresultatene blir bra. Produktet må eksporteres hvis det skal være noe å leve av. Det norske markedet er for lite. vi må minst dekke hele Skandinavia og helst også Europa, sier daglig leder i Cotech AS, Nils Bjørdal.

Cotech er også i dialog med norske og svenske produsenter. Flere andre europeiske produsenter skal også kontaktes.

– Sensorprodusentene må med på laget hvis vi skal lykkes. I løpet av to år må vi gå skikkelig i pluss, mener Bjørdal.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.