NETTARKIV

Tabloidoppslag om Norske Skog Follum

25. sep. 2007 - 14:29

INDUSTRI: Den anonyme kilden til artikkelen i Teknisk Ukeblad nr. 2807 dolker sine kolleger i ryggen. Vedkommende er tydelig ikke oppdatert på hvilke prosesser som er i gang for å vurdere hvordan markedstilpasningen skal gjennomføres. Vi stiller oss undrende til hva motivet for et slikt utspill skal være.

Det er ikke noe nytt at Norske Skog og Follum tar markedsstopper for å tilpasse produksjonen til markedet. Situasjonen nå er imidlertid litt annerledes, da Europa oversvømmes av avispapir fra USA og Canada pga. svak dollar og overproduksjon. Norske Skog må som ansvarlig og stor produsent av avispapir ta sin del av produksjonsbegrensningene for ikke å ødelegge markedet helt.

Det er heller ikke noe nytt at enkelte medarbeidere føler seg usikre når Follum og andre Norske Skog-fabrikker må redusere produksjonen.

Det som er nytt er at slike følelser får så store tabloid-overskifter i et fagtidsskrift som TU. Dette vitner om at enkelte medarbeidere ikke er godt nok informert om situasjonen, selv om det har vært informert om saken på Norske Skog og Follums intranettsider i tillegg til informasjonsmøter.

I forbindelse med markedsstopper i 2008 er det ikke snakk om nedbemanninger på Follum eller andre Norske Skog-fabrikker. Totalt skal Norske Skogs fabrikker i Europa (Parenco, Golbey, Skogn og Follum) ta ut 200 000 tonn avispapir fra markedet.

NITO, Tekna og de andre fagforeningene på Follum har i samarbeid med Follums ledelse sett på hvordan Follum på best mulig måte kan gjennomføre en slik markedstilpasning. Permitteringer har blitt nevnt som et alternativ i innledende runder, men Follum har funnet frem til andre og bedre måter å ta markedstilpasninger på.

NITO og Tekna anbefaler ingeniører/sivilingeniører å søke jobb på Norske Skog Follum. Hvis man ønsker seg en arbeidsplass med spennende produksjonsprosesser og produksjonsutstyr, høyteknologi i fagfelt som mekanisk, elektro og automasjon, utfordringer i store og små prosjekter, papirproduksjon, forskning og IT. I et globalt konsern har man også mulighet til å jobbe ved andre Norske Skog-fabrikker i utlandet i kortere eller lengre perioder.

Stein Espe og Geir Morten Knutsen

NITO-leder og Tekna-leder Norske Skog Follum

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.