NETTARKIV

Ta kontroll

ENSPORET: - Full fokus på sikkerhet og ikke noe annet er det som skal til, mener sjefen i Check Point, Leif Sundsbø
ENSPORET: - Full fokus på sikkerhet og ikke noe annet er det som skal til, mener sjefen i Check Point, Leif Sundsbø Bilde: orv
30. okt. 2007 - 17:56

– Vi ønsker ikke å selge produkter gjennom skremselspropaganda. Det har IT-bransjen gjort i alle år, og vi innen sikkerhet har ledet an. Vi vil drive opplysning og informasjon i stedet for å skremme kundene til å kjøpe produktene våre sier norgessjefen sikkerhetsselskapet Check Point, Leif Sundsbø.

Utfordringen mange bedrifter møter er ifølge Sundsbø ikke mangelen på tilbud om løsninger for å beskytte seg mot det økende antallet trusler som har dukket opp. Hver av dem kan være god nok, men utfordringen er å administrere alle sammen. Det å ha oversikt over alle, og ikke minst holde dem oppdatert, er blitt en mye større oppgave nå enn for noen år siden.

– Folk må huske på at ikke alle truslenekommer over IP. Etter hvert som sikkerhetsprogrammene er blitt bedre, er ofte det vi kaller social engineering en vel så viktig måte å skaffe seg opplysninger på for inntrengere. Problemet er hvordan trusselbildet endrer seg og hvor mangehodet det er, sier Sundsbø.

Check Point har hatt en stor markedsandel på brannmur til forretningsmarkedet, men i dag leverer de alle slags løsninger fra dem som beskytter den enkelte PC til store selskaper. En ny trussel som mange ikke tenker på er det som kalles USB-slurping.

– Hvor ofte stikker ikke folk minnepinner inn i PC-er for å få med seg et dokument. Vanligvis er jo det harmløst, men det finnes programmer som målrettet suger informasjon fra PC-en over til minnepinnen i bakgrunnen. For å sikre seg mot slikt trengs det programvare om kan kontrollere all I/O helt ned på den enkelte filtype, sier Sundsbø.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.