MOTOR

T-banetog på skinner i morgen

MX3000: Går alt etter planen får Oslos t-banenett sitt tredje tog av denne typen på skinnene tidlig i februar. Deretter skal det gå fort, mener Oslo Sporveier.
MX3000: Går alt etter planen får Oslos t-banenett sitt tredje tog av denne typen på skinnene tidlig i februar. Deretter skal det gå fort, mener Oslo Sporveier. Bilde: Oslo Sporveier
Mona Strande
14. sep. 2006 - 15:49

- Vi hadde håpet å få de på skinnene i dag, men enkelte finjusteringer må gjøres først. Kanskje er alt klart allerede i morgen, sier informasjonsdirektør Merete Agerbak-Jensen i AS Oslo Sporveier.

Før planen

Før helgen sa informasjonssjef Bjørn Rydmark, Oslo T-banedrift AS, at de nye vognene skulle være klare denne uken. Det ser nå ut til å gå etter planen.

Egentlig skulle ikke de to t-banetogene vært i Oslo før i januar, men fordi få justeringer måtte til har de blitt værende i byen siden prøvekjøringen i vinter.

Kontrakt på plass

De første dagene denne uken har blitt brukt til å få på plass detaljene i kontrakten med Siemens Transport Systems.

- Alt rundt overtakelsen var ikke helt på plass, og vi ville at hver minste detalj skulle være i orden før vi undertegnet kontrakten. Det var snakk om små ting for å være sikker på at vi har sikret våre interesser, sier Agerbak-Jensen.

Klargjøres

Det er to togsett, eller seks vogner, som settes i drift denne uken. De resterende 61 t-banetogene kommer hver 14. dag fra januar 2007 til september 2009 - til samtlige 183 vogner er levert.

- Alt går som det skal med testing og justering av disse vognene, så her skal det ikke bli noen forsinkelser i leveransene, forsikrer Agerbak-Jensen.

Les mer om: