BYGG

T-banen stengt til torsdag

T-BANETRØBBEL: Dette toget sporet onsdag morgen av ved Tøyen T-banestasjon i Oslo.
T-BANETRØBBEL: Dette toget sporet onsdag morgen av ved Tøyen T-banestasjon i Oslo. Bilde: Scanpix
1. des. 2010 - 11:12

T-banen gjennom Oslo sentrum blir stengt til torsdag morgen etter en avsporing på Tøyen stasjon tidlig onsdag morgen.

Røykutvikling

Klokka 5.59 sporet to vogner i et togsett av ved perrongen på Tøyen. Brannvesenet tok strømmen på stasjonen, og de som var i vognene ble evakuert. Ingen kom til skade, men mange tusen passasjerer rammes.

– Vi vet ikke hvordan det skjedde. Det oppsto en røykutvikling i forbindelse med avsporingen. Hvorvidt det har en sammenheng, eller om det er to separate hendelser, vet vi foreløpig ikke, sier kommunikasjonssjef Bjørn Rydmark i Oslo T-banedrift til NTB.

Oslo  20101201.Et tog sporet onsdag morgen av ved Tøyen t-banestasjon i Oslo. Det første til at trafikken begge veier ble stoppet, midt i morgenrushet. Flere tusen passasjerer ble dermed tvunget ut i kulda og over på andre transportmidler.Foto: Tore Meek / SCANPIX
MÅTTE SNU: Flere tusen passasjerer ble tvunget ut i kulda og over på andre transportmidler etter at et T-banetog sporet av ved Tøyen stasjon onsdag. FOTO: Scanpix Meek, Tore

Skifter sviller

– Avsporingen har ført til en del skader. Blant annet må en del sviller skiftes ut, forteller Rydmark.

Etter undersøkelser på stedet ble det klart at trafikken tidligst kan være i gang igjen torsdag morgen, opplyser T-banen.

– Vi henstiller reisende om å bruke buss eller Ruters reisegaranti slik at kundene kan ta taxi på vår regning, sier Rydmark. Tog som kommer vestfra, vil snu ved Stortinget stasjon, mens reisende østfra må gå av på Helsfyr stasjon. Det er også satt inn ekstra busskapasitet.

Oslo  20101201.Et tog sporet onsdag morgen av ved Tøyen t-banestasjon i Oslo. Det første til at trafikken begge veier ble stoppet, midt i morgenrushet. Flere tusen passasjerer ble dermed tvunget ut i kulda og over på andre transportmidler. Sjef for kundeservice i Oslo T-banedrift, Hans Christian Jensen, måtte svare på mange spørsmål fra frustrerte og kalde kunder.Foto: Tore Meek / SCANPIX
MÅTTE SVARE: Sjefen for kundeservice i Oslo T-banedrift, Hans Christian Jensen, måtte svare på mange spørsmål fra frustrerte og kalde kunder. FOTO: Scanpix Meek, Tore

Mellom Helsfyr og Stortinget

Reisende østfra med linje 2, 3 og 4 må gå av på Helsfyr, mens reisende med linje 5 fra Vestli går av på Carl Berner stasjon. Banene fra vest stopper ved Stortinget stasjon og returnerer vestover.

– Vi beklager de ulemper dette medfører for våre kunder. Resten av trafikken går imidlertid, men det vil være noen avvik fra rutetabellen, sier T-banens kommunikasjonssjef.

Jernbanetilsynet og Statens havarikommisjon for transport er varslet om avsporingen og skal granske hendelsen.

– Vi ønsker ikke å komme med spekulasjoner om hva som kan ha skjedd. Det blir opp til tilsynet og Havarikommisjonen å si noe om det, sier Bjørn Rydmark. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.