IT

Syv prosent vekst for Telenor

Telenor gjør det bra i Asia, men sliter noe i Norge og Danmark.
Telenor gjør det bra i Asia, men sliter noe i Norge og Danmark. Bilde: Scanpix
Stein Jarle Olsen
4. mai 2011 - 08:15

– Telenor-konsernet startet 2011 med syv prosent organisk inntektsvekst og gode marginer. Vi oppnådde en kontantstrøm fra driften på 5 milliarder kroner, samtidig som de fleste av virksomhetene gjennomfører en betydelig modernisering av sine nettverk. Våre mobilvirksomheter fortsetter den sterke abonnementsveksten fra slutten av 2010, og økte med 9 millioner i løpet av første kvartal i år, sier Jon Fredrik Baksaas, konsernsjef i Telenor, i en melding.

Telenors driftsinntekter i første kvartal var på 24,1 milliarder kroner, opp fra 22,3 milliarder i samme kvartal i fjor.

Vanskelig i Norden

Telenor sliter imidlertid noe i Norge, med en nedgang i omsetningen fra 6,97 til 6,68 milliarder kroner. Hele 18.000 mobilkunder forlot Telenor i første kvartal, men antallet mobile bredbåndstilkoblinger økte samtidig med 17.000.

I Danmark forsvant hele 33.000 kunder, mens de her ikke heller kunne notere seg for noen vekst i bredbåndsmarkedet. Faktisk mistet Telenor 4.000 kunder på faste bredbåndslinjer i Danmark i første kvartal.

I Sverige økte både antallet mobilkunder og mobile bredbåndsabonnement med 13.000 hver.

– I Norden er bruk av mobil tale relativt stabil, mens databruk fortsetter å vokse. I Norge og Danmark er det økende priskonkurranse, og mer omfattende kostnadsreduserende tiltak er nødvendig. Nettverksmoderniseringen i alle tre markeder vil redusere driftskostnadene for nettverk betydelig, sier Baksaas.

Bra i Asia

I Asia vokste Telenors virksomheter markant. Uninor i India kunne notere seg for hele 5,2 millioner nye abonnementer i perioden, og har nå 17,4 millioner kunder.

Grameenphone i Bangladesh fikk to millioner nye kunder, mens DTAC i Thailand fikk 725.000 flere abonnenter og Telenor Pakistan 1 million flere.

– De asiatiske virksomhetene var de viktigste bidragsyterne til kunde- og inntektsveksten, sier Baksaas.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.