BYGG

Syv kan bli straffet for byggeskandale

Joachim Seehusen
24. aug. 2006 - 08:00

I tillegg til Entreprenørene Kruse Smith og AS Betong, risikerer fem enkeltpersoner personlig straffeansvar etter ulykken i august i fjor.

Pasienthotellet ved Universitetssykehuset i Stavanger raste sammen under bygging.

Monteringsfeil

De tre etasjene i det uferdige pasienthotellet i Stavanger kollapset i august i fjor på grunn av feilaktig utført montasje, feil armering samt manglende strekkbånd. Det var en betongbjelke som brast og utløste sammenbruddet.

Nå går ventetiden til de involverte mot slutten.

Tiltale neste måned

Politiadvokat Per Kristian Haaland antyder en påtalemessig avgjørelse i løpet av september.

– Dette er en alvorlig sak og potensialet for hvor galt det kunne gått var meget stort, det må vi ta med i betraktning sier Haaland.

Uforstående

Regionsdirektør Bjarne Vatne hos entreprenøren Kruse Smith er overrasket over at det kan bli så mye som syv straffereaksjoner.

– Det eneste jeg vet er at prosjektlederen var kalt inn til avhør og at han fikk beskjed om at han ikke behøvde advoktat da han ikke var siktet, sier Vatne.

Ansvar hos hvem?

Vatne tror det eneste som kan føre til foretaksbot for Kruse Smith er om politiet finner at selskapet ikke tok sitt overordnete HMS-ansvar i henhold til alle regler.

– Det mest irriterende av alt var at politiet og Arbeidstilsynet aldri kunne bestemme seg for hvem som hadde ansvaret. Det gikk jo flere måneder da alt stod stille. Vi visste ingenting, sier Vatne.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.