MOBIL

Synger Symbian på siste verset?

Det skal bare lanseres én ny Symbian-telefon fra Nokia før de legger ned hele sulamitten, skriver nettsted.

Marius ValleMarius ValleJournalist
6. feb. 2012 - 07:53

Det kan se ut til at Nokia er i ferd med å avslutte Symbian-kapittelet tidligere enn antatt. Det er nettstedet The Register som melder dette. Deres kilder forteller at Nokia kun skal lansere én ny Symbian-telefon.

Denne skal angivelig være oppfølgeren til Nokia N8, og om dette stemmer går Symbian ut med et smell. N8 har nemlig fortsatt et av de beste kameraene du får i en mobiltelefon.

LES OGSÅ: Test av Nokia N8

Faser ut Symbian

Det er et år siden Nokia annonserte at de ville gå for Windows Phone, legge ned satsingen på MeeGo, og fase ut Symbian. Dersom The Register har fått korrekt informasjon ser det ut til at Nokia kutter Symbian mye tidligere enn antatt. Da de annonserte endringene hevdet Nokia at de regnet med å selge 150 millioner Symbian-telefoner før de ga seg.

Det kommer neppe som noen overraskelse for noen at Symbian-salget ikke akkurat har tatt seg opp det siste året, og forrige måned fortalte Nokias sjef, Stephen Elop, at salget ikke hadde møtt forventningene. 

Hvis N8-oppfølgeren skulle bli den siste med Symbian er det ikke usannsynlig at vi ikke får se noen nye oppdateringer av operativsystemet utover Symbian Belle, som er i ferd med å rulles ut til dagens Symbian-telefoner.

Så skal det understrekes at informasjonen ikke er bekreftet av Nokia.

LES OGSÅ: Slik er Symbian Belle

Kilde: Theregister.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.