MOBIL

Symbian blir kraftig forbedret

Ny nettleser og bedre tastatur er på vei til din Symbian^3-telefon.

Marius ValleMarius ValleJournalist
10. nov. 2010 - 11:53

Det har skjedd svært mye i Symbian-verdenen den siste tiden. Først ble verdens første Symbian^3-telefon, Nokia N8, lansert. Deretter gjorde Nokia det klart at de fra nå av ville komme med oppdateringer i brukergrensesnitt og operativsystem fortløpende for alle Symbian^3-telefoner, og i går ble det klart at Symbian hentes inn til Nokia for å utvikles videre der.

Les også:

Nokia tar et stort steg i riktig retning »

Test av Nokia N8 » 

Nokia tar tilbake Symbian »Det som skal forbedres i Symbian den kommende tiden begynner nå å bli kjent. I et intervju med Bloomberg forteller Nokias Jo Harlow at det kommer noen store visuelle oppdateringer til Symbian.

Bedre tastatur

Først og fremst kommer det forbedringer i tastaturløsningen. Såkalt "split screen", altså at tastaturet dekker bare en del av skjermen, vil implementeres. I dag dekker tastaturet hele skjermen på telefonene.

I tillegg vil det komme et fulltastatur i stående modus. I dag er det kun nummertastatur som er tilgjengelig i stående. Videre skal Nokia implementere Swype, en metode som lar deg tegne på tastaturet for å skrive raskere.

Ny nettleser

Nokia skal også lansere en helt ny nettleser til sine telefoner. Denne er forventet å komme i februar.

I alt kommer det mer enn 50 forbedringer til Symbian basert på brukernes tilbakemeldinger. Alle disse skal komme tidlig neste år.

Les også: Dette er Symbian^3 »


Oppdateringer fortløpende

En av de store grunnene til at forbedringene skal komme så raskt er ifølge Harlow at de vil holde Symbian ferskt og interessant. Du vil ikke trenge å kjøpe en ny telefon for å nyte godt av videreutvikling av systemet, en modell som ligner mer på Googles tilnærming i Android, hvor tidligere modeller i stor grad kan oppgraderes til nyeste versjon av operativsystemet.

Nokia skal levere programvareoppdateringer oftere, og det vil ifølge Harlow være mange av dem.

Relatert: Symbian, Android eller iOS - Hvilket skal du velge?Kilde:
Bloomberg

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.