NYHETER_BYGG

Syk byggetabbe

Laboratoriesenterets mellomfløy inneholder blant annet inngangsparti, seminarrom og bibliotek.

Mellomfløya skal gi et unikt visuelt inntrykk, der bygningen 'henger' svakt på skrå mellom hovedfløyene.

Etter en kortvarig byggestans, tas nå arbeidet opp igjen. Samtidig utformes metodene som skal benyttes for å forsterke konstruksjonen.

Mest sannsynlig vil dette innebære bygging av fem pilastere (flate søyler) som på diskret vis skal understøtte tre av veggene.

Pinlig beregningsfeil

Det er Rambøll Norge som har vært Helsebyggs rådgiver i den aktuelle saken. Til Adresseavisen beklager trondheimsavdelingens direktør Bjørn G. Petersen konstruksjonsfeilen.

- Våre beste folk har vært med på dette arbeidet, men det er menneskelig å feile, påpeker Petersen.

Regnetabben som førte til flere måneders forsinkelse på Laboratoriesenteret i Trondheim, kan komme til å koste 10 millioner kroner totalt. Hvem som får den regninga på bordet, er det ingen som vil si noe om foreløpig.

Men tabben vil antakelig få konsekvenser for Rambøll Norge, som har ansvaret for både prosjekteringen og etterprøvingen av prosjekteringen av senteret. Det er også Rambøll Norge som skal levere de nye tegningene til Heimdal Entreprenør som uttaler at de vil starte arbeidet så snart det er forsvarlig.

Heimdal Entreprenør AS har byggentreprisen på Laboratoriesenteret. De uttaler at de sammen med oppdragsgiveren Helsebygg vil sørge for at arbeidsstoppen og utbedringene fører til minst mulig forsinkelser og problemer totalt sett.

Ifølge Helsebyggs utbyggingssjef for Laboratoriesentret, Morten Marøy, er alle parter enige om prioriteringene.

- Først kommer sikkerheten, deretter løsningen, sier Marøy. Kostnadene for merarbeidet er ennå ikke beregnet.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.