IKT

Svitsj til bredbånd

Det er i følge HP langt høyere og rimeligere enn konkurrentene kan tilby. En høy hastighet betyr at det er mindre sjanse for at datapakker blir mistet og må sendes på nytt.

Chuck Olson, som er sjef for HP Networking, kalte utviklingen av Asic-brikken et gigantisk steg fremover under en introduksjon av de nye svitsjene. HP-ingeniørene har ifølge Olson gjort en genistrek for å utnytte minnet i svitsjene mer effektivt, slik at den kan redusere antall minnebrikker og dermed minske kostnadene.

Svitsjene er testet til å tåle omgivelsestemperatur på hele 55 grader. De derfor utstyrt med bare én vifte, selv om størrelsen er redusert med rundt 50 prosent i forhold til konkurrentene. Modellene 2512 og 2524 har 12 respektive 24 porter og har styringsmuligheter via nettadministrasjonsprogrammet HP TopTols.

Svitsjene 2312 og 2314 har som betegnelsen antyder 12 henholdsvis 24 porter. Disse er ikke fullt så avanserte med hensyn til administrasjon. Alle fire svitsjene har to Gigabit sender/mottakerinnganger. HP gir livstidsgaranti på svitsene og de har mulighet for enkel oppgradering av programvaren. (kas)

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.