ARKIVNYHETER

Svineinfluensaen live

KART: På Google Maps kan du følge svineinfluensaens ferd over kontinentene. Via nålene kan du lese hvilke kilder som rapporterer om døde, syke eller mistanker om sykdom.
KART: På Google Maps kan du følge svineinfluensaens ferd over kontinentene. Via nålene kan du lese hvilke kilder som rapporterer om døde, syke eller mistanker om sykdom. Bilde: Google Maps
Kjetil Malkenes Hovland
28. apr. 2009 - 13:05

Sosiale og brukerstyrte medier kan være et godt verktøy for å følge svineinfluensaens ferd over kontinentene.

En av brukerne på nettjenesten Google Maps legger nye utbrudd av influensaen inn på verdenskartet. Også Healthmap har et kart med medierapporter verden over.

En annen nettbruker legger ut lenker til nyhetssaker om influensaen på Twitter. Healthmap samler flere offisielle kilder samme sted.

Nåler viser tilfeller

En av nålene i verdenskartet på Google Maps markerer Hvidovre sykehus i København. Der er en mann innlagt med mistanker om svineinfluensa, ifølge Danmarks Radio. Det er biokjemikeren dr. Henry Niman som oppdaterer kartet.

Rosa nåler viser mistenkte tilfeller, og de som er bekreftet syke markeres med lilla nåler. Hvis nålen mangler en sort prikk, er det et dødsfall.

Flere lenker

Det finnes en rekke steder hvor man kan fange opp nyheter fra hele verden om influensaen, blant annet britiske NewsNow.

Centers for Disease Control and Prevention er regnet som en seriøs og god kilde til nyheter om influensaen. Hvis du vil lytte til en lege som forklarer svineinfluensaen, finner du det her.

En annen Twitter-konto kalt "Stop swine flu" samler også informasjon om influensaen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.