BYGG

Svindlet byggefirmaer for 38 millioner

BEDRAGER: En svenske i 40-årene er dømt for bedrageri av fem ulike byggefirmaer i Norge for totalt 38 millioner kroner. Nå er han på rømmen.
BEDRAGER: En svenske i 40-årene er dømt for bedrageri av fem ulike byggefirmaer i Norge for totalt 38 millioner kroner. Nå er han på rømmen. Bilde: Colourbox
26. okt. 2010 - 12:08

En svenske i 40-årene er dømt for bedrageri av fem ulike byggefirmaer i Norge.

Totalt beløper svindelen seg til 38 millioner kroner, og den antatte hovedmannen i saken er på rømmen.

Etterlyst av Interpol

Foruten grov økonomisk utroskap og medvirkning til dette, er svensken også dømt for hvitvasking av penger, momssvindel og brudd på bokføringsloven.

Svensken er dømt for å ha tatt ut 38 millioner kroner fra selskapenes kontoer. Mannen som trolig er hjernen bak bedrageriet, er ikke pågrepet, og etterlyses av Interpol.

Det var fem norske avdelinger av utenlandske selskap, såkalte Norskregistrerte Utenlandske Foretak (NUF), som ble utsatt for svindelen.

Aldri mer næringsdrivende

Bedrageriet fant sted i 2006-2007, og dommen falt i Oslo tingrett forrige uke.

I 2009 ble svensken dømt til ett år og fire måneders fengsel i Borgarting lagmannsrett for lignende saker, men den ferske dommen fra tingretten innebærer en tilleggsdom på to år og tre måneder.

Retten dømmer svensken til inndragelse av 400.000 kroner som den mener han har mottatt som utbytte da han tok ut pengene fra selskapenes kontoer.

I tillegg mister han retten til å drive selvstendig næring for alltid. (©NTB)

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.