NYHETER_BYGG

Svikter bomesse

27. aug. 2001 - 07:15

Til tross for gratis busser hvert tiende minutt, storstilte reklamekampanjer, kunstutstillinger og konserter, gøyale lekeområder for barna samt billige hotellpriser i ferien, har publikum sviktet boligmessen.

Messen, som åpnet 17.mai i år og varer frem til 16. september, har hittil hatt besøk av drøyt 200.000 besøkende. Budsjettet var på totalt 500.000.

Anleggsområde

Caroline Albing fra firmaet Ytong har i hele sommer jobbet som visningsassistent på Villa Yxhul. Hun tror publikumssvikten delvis kan forklares med at området fremdeles preges av å være et anleggsområde. At det ikke står ferdig skyldes delvis at det har vært kaos med så mange entreprenører involvert, delvis at de kom for sent i gang med byggingen.

– Folk trodde at hele området skulle være ferdig til messen åpnet. De føler seg ukomfortable ved å gå mellom anleggsmaskiner og på uferdige uteområder. Jeg tror nok dette har bidratt sterkt til publikumssvikten i tillegg til at prisen på billettene har vært for høye: 150 svenske kroner pr. gang, eller 350 kroner for et sesongpass, forteller Albing.

Ikke for barnefamilier

Boligmessen Bo01 består av to deler: En nybygd, permanent bydel, samt en utstilling med vekt på det visjonære.

Boligområdet ligger vakkert til ved sjøkanten og med utsikt til den flotte Øresundsbroen. Salget av de totalt 500 leilighetene har gått over all forventning. De tre dyreste leilighetene på området er det dansker som har kjøpt, og her ligger prisen tett opptil ni millioner svenske kroner med en husleie på nær 10.000 kroner i tillegg.

– Folk var ikke forberedt på så høye leilighetspriser. Det blir nok i hovedsak par uten barn samt pensjonerte arkitekter som velger å bosette seg her ute. Noe attraktivt sted for barnefamilier blir det sannsynligvis ikke, tror Albing.

Villa Ylving skal auksjoneres bort etter messeavslutningen i september.

- Vi kommer til å starte på 4,5 millioner, men regner alt for mulig opptil 8–10 millioner kroner, sier visningsassistenten.

Det norske hus

Norge er representert både med Det norske hus av arkitekt Bjørn Larsen og Selmer Skanska Bolig AS i European Village, med møbler av flere designgrupper på oppdrag fra Norsk Form og med en av ti Hämliga trädgårdar, utformet av Bjørbekk og Lindheim AS.

Området består per i dag av 500 boenheter fordelt på blokkbebyggelse, rekkehus og noen få eneboliger. I tillegg kommer boligprosjektet Turning Torso, og et område for studentboliger, småbåthavn, havnepromenade og parkanlegg.

Det kommer mer stoff fra messen på nett og papir i TU nr. 31.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.