Svevia sikret seg 20-års driftskontrakt på OPS-strekningen ved Elverum

Driftskontrakten med Skanska på rv3/25 starter opp når vegen står ferdig i 2020.

Lars Reitan, daglig leder i Svevia Norge sammen med Skanskas konsernsjef Ståle Rød.
Lars Reitan, daglig leder i Svevia Norge sammen med Skanskas konsernsjef Ståle Rød. Foto: Svevia Norge
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
29. juni 2018 - 08:52

Ny Rv 3/25 mellom Løten og Elverum omfatter 16 km 4-felts veg og 9 km 2-felts veg med midtrekkverk samt ny kontrollstasjon.

Avtalen med Skanska innebærer at Svevia skal drifte det nye vegnettet i perioden 2020-2040.

– Dette er et veldig spennende prosjekt og en milepæl for Svevia i Norge, sier Lars Reitan, daglig leder i Svevia Norge AS. Svevia Norge har sin hovedbase i Mosjøen og i Bodø, og har siden oppstarten i 2011 bare hatt driftskontrakter i Midt-Norge og i Nord-Norge. Nå skal Svevia etablere seg på det sentrale Østlandsområdet.

Les også: Stadig sterkere fotfeste i Norge for svensk driftsentreprenør

– Svevia Norge har deltatt i et spennende og konstruktivt samarbeid med Skanska og Skanskas konsulenter i anbud- og dialogfasen for å finne gode og holdbare løsninger i et langsiktig drift- og vedlikeholdsperspektiv. Svevia Norge er spesialisert inn mot driftskontrakter på veg og ser frem til å fortsette samarbeidet med Skanska i byggefasen.

Vi skal bidra med gode råd og bidra til å sikre kvalitet fra prosjektering- og planfase, til byggefase, og videre over i drift- og vedlikeholdsfase, sier Reitan.

OPS-kontrakten har mange likhetspunkter med Statens vegvesens utviklingskontrakter på Helgeland, der Svevia er underentreprenør med ansvar for driftsdelen for henholdsvis BetonmastHæhre på E6 Helgeland Nord og for Skanska på E6 Helgeland Sør. Begge disse kontraktene har en avtaleperiode på 15 år til henholdsvis år 2030 og 2032.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.