NYHETER

Svevia får 15-årig drift og vedlikeholdskontrakt

Svevia Norge AS skal på oppdrag fra Hæhre Entreprenør drifte og vedlikeholde E6 og E12 gjennom Mo i Rana de neste 15 årene.

Svevia, er Sveriges motsats til Mesta, og er landets største entreprenør inne drifts- og vedlikeholdskontrakter med over 2000 ansatte. Selskapets hovedkontor i Norge ligger i Bodø.
Svevia, er Sveriges motsats til Mesta, og er landets største entreprenør inne drifts- og vedlikeholdskontrakter med over 2000 ansatte. Selskapets hovedkontor i Norge ligger i Bodø. Foto: Patrick Tragardh
17. aug. 2015 - 09:34

Svevia skal ha ansvar for drift- og vedlikeholdsdelen i den nye kontraktsformen ”Utviklingskontrakt” som omfatter både prosjektering av ny E6, bygging, samt drift og vedlikehold.

Oppdraget omfatter totalt 183 km veg, med Mo i Rana som knutepunkt. Kontrakten strekker seg over 15 år.

- For at alt skal fungere for mennesker, bedrifter og andre virksomheter må vegene være sikre og framkommelige. Vi vet at vi kan tilby den servicen som kreves, sier Lars Reitan som er daglig leder for Svevia Norge AS.

Svevia Norge AS har siden oppstarten i 2011 regnet hjem flere drift- og vedlikeholdskontrakter for Statens vegvesen.

– Det er mye spennende i det norske markedet, og det blir interessant å prøve ut denne nye kontraktsformen ”utviklingskontrakt”. Denne kontrakten gir Svevia en langsiktig plattform. Det skaper trygghet for oss, og gir oss gode forutsetninger for å fortsette å vokse på drift- og vedlikeholdsmarkedet i Norge.

Lars Reitan som er daglig leder for Svevia Norge AS.
Lars Reitan som er daglig leder for Svevia Norge AS.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.