ENERGI

Sverige sender skip med sonarutstyr til området for gasslekkasje

Et stort svensk skip med sonarustyr om bord er sendt til området der det ble oppdaget eksplosjoner i gassrørledningene Nord Stream 1 og 2.

Det svenske ubåtredningsfartøyet Belos under en øvelse i Hardangerfjorden i 2005.
Det svenske ubåtredningsfartøyet Belos under en øvelse i Hardangerfjorden i 2005. Foto: Marit Hommedal/NTB
3. okt. 2022 - 09:58

Den svenske sjøforsvarets største skip, ubåtredningsskipet Belos, har seilet i området, ifølge Jyllands-Posten. Avisen skriver at skipet har utstyr som kan besiktige skadene på rørledningene. Også den svenske kystvakten er til stede i området.

Belos har blant annet en kran og undervannsfartøyer med kamera og sonarutstyr om bord.

– Kystvakten leder arbeidet. Men vi er der og støtter dem med ulike fartøyer. Vi opplyser ikke med hvilke skip og hvor mange, men Belos er på plass. Det er et spesialskip for å redde personal på ubåter samt bistå i avanserte dykkeroppdrag, sier den svenske marinens kommunikasjonssjef Jimmi Adamsson.

Det danske sjøforsvaret er også tungt til stede i området. Fregattene Absalon og Esbern Snare er i farvannet omkring Bornholm. De to rørledningene gikk tomme for gass i helgen.

Statsminister Jonas Gahr Støre, Sveriges statsminister Ulf Kristersson og Finlands president Alexander Stubb på kystvaktfartøyet KV Svalbard i Bodø
Les også

Sverige og Finland skal få krisehjelp fra Nato via Norge: – Blir utrolig viktig

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.