NETTARKIV

Svensvik leder Sintef Byggforsk

VALGTE INTERNT:  Bjørn Svensvik er født i Kristiansund, og ble utdannet sivilingeniør ved det tekniske universitetet i Braunschweig i Tyskland, der han også tok sin doktorgrad.
VALGTE INTERNT: Bjørn Svensvik er født i Kristiansund, og ble utdannet sivilingeniør ved det tekniske universitetet i Braunschweig i Tyskland, der han også tok sin doktorgrad.

Ledelsen i Sintef satser på interne krefter, og har ansatt professor Bjørn Svensvik (59) som adm. direktør ved nyetablerte SIintef Byggforsk AS. Svensvik har ledet Sintefs bygg- og anleggstekniske forskning de siste fem årene.

– Byggforskning er på vei tilbake som et viktig forskningsområde både nasjonalt og internasjonalt. Vi har ambisjoner om å bli Europas mest anerkjente institutt for oppdragsforskning innenfor bygg- og anleggssektoren, sier Svensvik som har hatt lederjobber i byggeindustrien i 17 år, inklusive fire år med sete i utlandet.

Sintef Byggforsk blir med sine 270 ansatte i Trondheim og Oslo en stor aktør i europeisk målestokk innenfor forskning og utvikling, produktdokumentasjon, kunnskapsformidling og spesialrådgivning for bygg- og anleggssektoren.Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.