SAMFUNNPOLITIKK

– Svenskene vil ha 23 milliarder

De mest synlige forandringene på Gripen demo i forhold til tidligere versjoner, er at hjulopphengene er trukket ut på vingene og at luftinntakene er noe utvidet.
De mest synlige forandringene på Gripen demo i forhold til tidligere versjoner, er at hjulopphengene er trukket ut på vingene og at luftinntakene er noe utvidet. Bilde: Peter Karlsson, Svarteld form & foto
30. apr. 2008 - 07:23

Sveriges pris på 23 milliarder norske kroner er en garantert og fast pris, og gjelder levering i 2016, skriver VG.

Simulatorer og opplæring

Den svenske prisen skal ifølge avisen omfatte både fly og en omfattende utstyrspakke, som trolig består av reservedeler, simulatorer, opplæring av teknikere og flygere, tekniske manualer og datahjelmer. Våpen er ikke inkludert.

USA annonserte mandag sin pris på 48 fly. Amerikanerne vil selge flyene til Norge for under 20 milliarder kroner.

Tidligere har VG skrevet at den amerikanske prisen er 17,5 milliarder kroner. I tillegg skal USA levere en drifts- og vedlikeholdspakke over 20 år, til 12,5 milliarder kroner.

Ikke sammenlignbart

Den svenske og amerikanske prisen kan vanskelige sammenlignes.

JAS Gripen-sjef Hans Rosen vil ikke kommentere tallene, men sier han er sikker på at svenskene vil slå amerikanernes tilbud.

– Jeg føler meg fortsatt trygg på at den gjennomgangen norske myndigheter skal foreta seg de neste månedene, vil vise at vi har en totalpris som er omtrent det halve av den amerikanske, sier Rosen. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.