NYHETER_BYGG

Svenskene gir seg ikke

18. okt. 2001 - 10:03

Tross blandede erfaringer med bomessen Bo01 i Malmø, satser svenskene på ny boligutstilling i Hammarby Sjøstad i Stockholm i august neste år.

Messen er et samarbeid mellom Stockholms Byggmästareforening og Stockholm by. Arrangøren regner med større suksess for denne boligmessen enn hva tilfellet var for framtidsutstillingen Bo01 i Malmø som gikk konkurs.

Arrangøren mener blant annet at behovet for denne typen boliger er mye større i Stockholmsområdet enn i Malmø, og at folk i hovedstaden er mer åpne for nye boligløsninger.

Totalt 8000 leiligheter

Det er store forventninger til utviklingen av boligområdet rundt Hammarby Sjö. Om ett år står 1500 nye boenheter ferdig, mange er allerede solgt eller utleid. Utstillingen skal vise en variasjon av arkitektur med vekt på helhetstenkning og miljø.

Ett trettitalls visningsleiligheter skall vise ulike måter å bo på i framtida, nye typer innredninger samt produktdesign. Både PEAB, SBC, JM AB og Skanska er inne på byggesiden i prosjektet.

Hammarby Sjöstad skal være fullt utbygd først i 2010 og da skal området inneholde hele 8000 leiligheter, melder Byggindustrin. Totalt skal 30.000 mennesker bo, arbeide og oppholde seg på dette området når det står ferdig.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.