ENERGI

Svenske etterforskere mener sprengladningene mot Nord Stream kom utenfra

Svenske myndigheter kommer stadig lenger med puslespillet rundt hva som skjedde da gassledningene Nord Stream 1 og 2 ble sabotert i september. 

Gassledningene Nord Stream 1 og 2 ble satt ut av drift i slutten av september, trolig på grunn av sabotasje.
Gassledningene Nord Stream 1 og 2 ble satt ut av drift i slutten av september, trolig på grunn av sabotasje. Foto: AP / NTB (arkiv)
1. des. 2022 - 13:04

Typen sprengstoff som ble brukt er identifisert, og svenske etterforskere vil nå avkrefte teorien om at eksplosjonene stammet fra sprengladninger inne i rørledningene, skriver Expressen.

– Vi tror i grunnen vi vet hva som skjedde på plassen. Vi gikk jo ut med at vi fant sprengladninger på et stort antall deler. Ut ifra det vet vi også hva slags sprengstoff, sier etterforskningsleder Mats Ljungqvist.

Han tar analysen lengre.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

– Vi kan også trekke slutningen om hvordan det har skjedd, metode og så videre. Om man da vet hvordan det har skjedd kan man også trekke slutninger om hva man skal se etter.

Han sier at eksplosjonen ikke var noe som kom fra innsiden av røret.

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram er tydelig på at Norge trenger flere soldater . Bildet er tatt i forbindelse med opplæring av ukrainske piloter i Danmark.
Les også

Varsler tung satsing på Sjøforsvaret

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.