ARKIVNYHETER

Svensk politi stoppet maskintyver

Bjørn Olav AmundsenBjørn Olav Amundsen
22. des. 2009 - 15:41

Natt til søndag ble det stjålet sju anleggsmaskiner til en verdi av nærmere to millioner kroner fra Rosendal Maskin AS i Askim, melder NRK Østfold.

Gjerningsmennene hadde kjørt ned porten til bedriftsområdet og lastet de sju maskinene, deriblant fire bobcater, på en trailer. Men på minst en av maskinene var det montert GPS. Rosendal Maskin kunne dermed følge med på transporten så fort de hadde oppdaget tyveriet.

– Etter at vi hadde logget oss på og funnet ut hvor maskinene var, ga vi politiet opplysningene. Da var maskinene kommet så langt som til Göteborg, opplyser daglig leder i Rosendal Maskin AS, Ole Marius Rosendal, til NRK Østfold.

Svensk politi ble også varslet, og de rykket ut med et helikopter og tre politibiler. De fikk stoppet vogntoget med tyvgodset på E6 like ved Varberg – 32 mil fra Askim, ifølge NRK.

Ifølge svensk politi var det en rask operasjon. Det tok bare rundt en halvtime fra de fikk oppringningen til de hadde lokalisert vogntoget.

Den polske mannen som kjørte traileren ble pågrepet og satt søndag kveld i avhør hos svensk politi.

Imponert over svensk politi

Rosendal Maskin AS importerer anleggsmaskiner, og de fleste av de stjålne maskinene var nye.

– Jeg er veldig imponert over innsatsen til svensk politi. Vi har spart mye på dette. Flere av maskinene var solgt til kunder som ventet på dem, sier Ole Marius Rosendal til NRK Østfold.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.