ARBEIDSLIV

Sveisen undervisning

Finn Halvorsen
12. nov. 2004 - 08:05

Startskuddet gikk i Cambridge for noen uker siden. Her ble lærere og deltakere fra norsk og engelsk industri drillet i det nye programmet.

- Kurset er i stor grad Internett-basert og passer ypperlig for folk som vil kombinere jobb og utdanning, sier høgskolelektor Audun Tveit ved HSH. Kvalifiseringskrav er teknisk utdanning på alle nivå: tekniker, ingeniør eller sivilingeniør med relevant praksis

Godt mottatt i industrien

Tveit forteller at det planlegges en samling på Aker Stord i januar eller februar neste år. Aker Stord har et anerkjent miljø og interessante prosjekter som kurset kan knytte seg opp i mot.

Sveiseansvarlig for alle oppdrag i regi av Aker Stord, Børge Pedersen, sier at det nye kurset vil ha stor betydning for industrien i tiden som kommer.

- Vi går inn i en tid med store prosjekter og utfordringer både til lands og til sjøs der sveiseteknologi vil komme i fokus. Prosjektene er splittet opp i mange moduler, og de blir bygd i flere ulike land. Under slike forhold trengs det folk med solide kunnskaper som kan jobbe internasjonalt og se til at kvaliteten på arbeidet og de tekniske løsningene holder, sier han.

Kurset dekker teoridelen til det internasjonale diplomet IWE (International Welding Engineer). I en tid med mange utenlandske underleveranser, er et slikt internasjonalt dokument viktig å få med seg. Dokumentet gir rett til å arbeide internasjonalt som sveiseingeniør og kvalitetskontrollør.

Pilotkurs

Det internasjonale kurset utgjør 20 studiepoeng, og går over 18 uker. I tillegg til teoridelen må studentene gjennomføre en prosjektoppgave. Eksamen finner sted i mars neste år.

- Det første kurset er et pilotkurs med spesielt inviterte. Dersom det blir en suksess, har vi planer om å tilby kurset for alle interesserte i England og Norge på nyåret 2005, sier Tveit.